Apple düşük satışlar nedeniyle iPhone 11 Pro Max üretimini azaltıyor

Share

Eylül ayında tanıtılan yeni nesil üç iPhone’dan biri olan iPhone 11, Hindistan ve Çin de dahil olmak üzere dünya genelinde oldukça popüler. Uygun fiyatı sayesinde büyük ilgi gören telefon iPhone 11 serisinin toplam satışlarının yarısını oluşturuyor.

Apple Insider’ın son raporuna göre bugüne kadar yaklaşık 12 milyon iPhone 11 satışı gerçekleştirildi. Bir önceki uygun fiyatlı model olan iPhone XR’a kıyasla satışlarda yüzde 15 artış söz konusu. Uzmanlar, Apple’ın bu başarılı gidişatı sürdürmek için iPhone 11 üretimini yaklaşık 1.6 milyon adet artıracağını tahmin ediyor.

Apple düşük satışlar nedeniyle iPhone 11 Pro Max üretimini azaltacak

iPhone 11 Pro satışları düşük

Buna karşılık, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’e olan talep beklenenden düşük. Satışların iPhone XS ve iPhone XS Max’e kıyasla yüzde 15 daha az olduğu bildirildi. Apple’ın zayıf satışlar nedeniyle iPhone 11 Pro Max üretiminini yaklaşık 2 milyon adet azaltacağı söyleniyor.

https://www.donanimhaber.com/apple-dusuk-satislar-nedeniyle-iphone-11-pro-max-uretimini-azaltacak--115362

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...