Güzel Meşe Ağacı – Johann Christoph von Schmid

Share

Masal türünde kitap okumayı seviyorum ayrıca çocuğuma kitap okumayı aşılamak hem de ona dürüstlüğü, sevgiyi, yardımlaşmayı, iyiliği öğretmek istiyorum diyorsanız aradığınız kitap Güzel Meşe Ağacı.

Johann Christoph Von Schmid, eğitmen ve Papazdır. Yazdığı çocuk hikayeleri 24 dile çevrilmiş. Çocuk edebiyatında önemli bir yere sahiptir. Eserlerinde iyiliğin güzelliğinden kötülüğün hayata olumsuz etkisinden bahsederek çocuklara iyiliğin önemini aşılamak ister. İyilik yapan kişileri ödüllendirip kötülük yapanlarını da cezalandırır masallarında.

Bu kitabın içinde 1-2 sayfalık olan sizleri sıkmayacak bazılarında güleceğiniz bazılarında düşüneceğiniz masallar karşılıyor sizi. Bu masalların sonlarındaki öğütler ile çocuklarınız hayata farklı bir pencereden bakıp iyiliğin o masum çağrısını duyacaklardır. Bu çağrı ile yardımlaşmanın onlara sunacağı huzuru tadıp hayatın sadece kendilerine ait olmadığını fark edeceklerdir. Bir teşekkürün bile onların kalplerine konacağı mutluluğun tadına varacaklar.

Ben bu kitabın yetişkinlerinde okuması gerektiğini düşünüyorum çünkü hayatın koşuşturmacasından bazı duyguların unutulmaya başlandığını bu duyguların köreldiğini görüyorum. Zenginlerin artık fakirlere daha az yardım ettiğini, yalanların havada uçuştuğu, kimsenin kimseye güvenin kalmadığı bir yere doğru ilerliyor Dünya. Bu durumdan çocuklarımızı ve kendimizi kurtarmak bizim elimizde. Umudun o güzel sesini dinleyip iyiliğin fısıltısına cevap verecek olan kişiler bizleriz. Ve çocuklarımıza daha güzel bir Dünya bırakabiliriz.

Yazarın Papaz olması onun kadere, Tanrı’ya olan inancını da masallarına serpmiş. Kötü bir olayın iyi yönlerini görmeyi, bazen başımıza gelen kötü durumların aslında bizim iyiliğimiz için olduğunu “Her şerde bir hayır vardır.” sözünü destekleyen masallar da bulunuyor.

Bana göre herkesin okuması gereken bir kitap Güzel Meşe Ağacı. Mutlaka bakmanızı öneririm.

“Kapı, duvar dinleyenler söylenenlerin çoğunu yanlış anlarlar işte. Yok yere kuşkuya düşüp kendilerine böyle olmadık sıkıntılar yaratırlar.”

“Doğadaki canlılardan yararsız olanı yoktur. Biz farkında değiliz ama Tanrı en küçük varlığı bile bir yarar için yaratmıştır.”

“Gerçek hazine çalışmaktır.”

“Hoşa gitmeyen küçük büyük bütün olaylar aslında bizim iyiliğimize yardımcıdır.”

“Bir insanın kalbi neyle doluysa ondan söz açar. Bu açıdan iyi insanlar iyilikten, kötü insanlar da kötülükten konuşurlar. Böylelikle onları tanımak kolaylaşır.”

“Vicdan azabı durmadan çalışan bir savcıya benzer, bütün gizli suçları ortaya serer.”

“Kendi işini iyi güzel yapmaya gayret et, Başkasının sözüyle etme hareket!”

“Bak eğik duranların başakları buğday taneleriyle yüklü. Dik duranların başakları ise bomboş. İnsanlarda böyledir. Boş kafalılar, düşüncesizler böyle dimdik durur, kasım kasılır ve kibirlenir. Bilgili ve akıllı insanlar ise kasılmazlar, alçak gönüllüdürler.”

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...