Google Fitbit’i satın aldı

Share

Giyilebilir teknoloji alanında fitness ağırlıklı ürünleri ile boy gösteren Fitbit‘in, Google tarafından satın alınacağı son birkaç gündür konuşuluyordu. Nihayet anlaşmaya varıldı ve Google Fitbit’i resmen satın aldığını duyurdu.

İlk olarak Reuters’in ortaya çıkardığı bu satın alma için Google’ın 2.1 milyar dolar ödediği açıklandı. Google’ın donanımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Rick Osterloh, bu satın alma sonrasında Wear OS işletim sistemine daha fazla yatırım yapılacağını ve daha fazla giyilebilir cihazın satışa sunulacağını belirtti.

Tahmin edebileceğiniz gibi bu cihazlar “Made by Google” ibaresi ile karşımıza çıkacak. Zira, yapılan anlaşma kapsamında marka, Google bünyesine katıldı.

Fitbit’in satın alma sonrasındaki basın açıklamasında, toplanan sağlık verilerinin Google reklamları için kullanılmayacağı özellikler vurgulandı. Google,Wear OS ile giyilebilir ürün pazarına girmek için yıllarını harcadı.

Büyük oranda başarısız olan internet devi, markayı bünyesine katarak işleri biraz daha kolaylaştırmış olacak. Versa gibi akıllı saatlerin Google yazılımları ile güçlendirilmesi kullanıcılara daha işlevsel ürünler olarak dönecek.

Bu Google’ın fitness odaklı giyilebilir cihazlar için yaptığı ilk yatırım değil. Bazı akıllı saat teknolojileri için Fossil’e 40 milyon doların üzerinde bir ödeme yapıldı.

https://shiftdelete.net/google-fitbit-satin-aldi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...