iPhone 12 tasarımı şekillenmeye başladı

Share

Apple ürünlerini yeniden tasarlama konusunda acele etmiyor. Genelde birkaç yıl boyunca aynı tasarımı kullanan Apple’ın, önümüzdeki yıl tanıtacağı iPhone 12 modelinde büyük bir tasarım değişikliğine gitmesi bekleniyor.

Bu yıl tanıtılan iPhone 11 modellerindeki en büyük değişiklik kamera oldu. Üç arka kameraya geçiş nedeniyle iPhone’lara büyük bir kamera çıkıntısı eklenirken, ön taraftan bakınca cihazın yeni olduğunu anlamak pek mümkün değil.

iPhone 12 tasarımı ise iPhone 4 modellerinde gördüğümüz kenarlar ile benzerlik gösterebilir. Apple’a yakın kaynakların raporları da bu durumu doğrular nitelikte.

iPhone 6 ve sonrasında akıllı telefonlarında yumuşak, daha doğrusu kavisli kenarlara geçiş yapıldı. Bu tasarım yıllardır kullanılmaya devam edilirken, halen iPhone 4 / 5 modelinin tasarımını özlediğini söyleyenler var.

Yeni iPad Pro ve Macbook’da bu keskin hatlara geri dönülmesinin ardından, iPhone’larında bu geri dönüş sürecine katılması bekleniyor. Cihazın tanıtılmasına yaklaşık 10 – 11 ay gibi bir süre var, bu nedenle henüz çok erken.

iPhone 12 tasarımı bu süreçte ciddi değişikliklere uğrayabilir. Yukarıdaki galeride hazırlanan konsept tasarımlara göz atabilirsiniz. Buna ek olarak önümüzdeki yıl iPhone modellerine 3D ToF sensörü ekleneceği belirtiliyor.

https://shiftdelete.net/iphone-12-tasarimi-sekillenmeye-basladi

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...