Hacker’lar 20 ülkenin üst düzey hükümet yetkililerini WhatsApp üzerinden gözetledi

Share

Reuters kaynaklı yeni bir rapora göre ABD müttefiki en az 20 ülkedeki üst düzey hükümet yetkililerin telefonları, WhatsApp uygulaması üzerinden izlendi. Popüler mesajlaşma uygulamasındaki açıklardan faydalanan bilgisayar korsanları çok önemli bilgiler ele geçirmiş olabilir.

Mağdurların ‘önemli’ bir kısmı, ciddi siyasi ve diplomatik krizlere yol açabilecek yüksek profilli hükümet ve askeri yetkililerden oluşuyor. Hedeflenen ülkeler arasında ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Meksika, Pakistan ve Hindistan’ın yer aldığı bildirildi.

Saldırının failinin kim olduğu belli değil ancak WhatsApp bu hafta İsrailli siber gözetim firması NSO Group’a, 1.400 kullanıcının telefonunu gözetlemek için kullanılan bir bilgisayar korsanlığı platformu geliştirip sattığı gerekçesiyle casusluk davası açmıştı.

https://www.donanimhaber.com/hacker-lar-20-ulkenin-ust-duzey-hukumet-yetkililerini-whatsapp-uzerinden-gozetledi--115554

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...