Galaxy S11’in kamerası Space Zoom ile geliyor

Share

Samsung’un Şubat ayında tanıtacağı Galaxy S11 serisinin kamerasında büyük değişiklikler yapacağını defalarca kez dile getirdik. Hubble olarak adlandırılan Galaxy S11 kamerası adını Hubble Uzay Teleskobu’ndan alıyor.

Beklentiler cihazın arkasında 5x optik yakınlaştırma imkanı sunan bir periskop kamera yer alacağı yönünde. 108 Megapiksel ana kamera ile bu kameradaki görüntülerin birleştirilmesiyle, yüksek bir hibrit zoom performansı bekleniyor.

Galaxy S11 kamerası Space Zoom ile geliyor

Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi veya kısa adıyla EUIPO’da Samsung’un “Space Zoom” olarak adlandırdığı bir özelliğin patentini aldığı görüldü. Kayıpsız zoom teknolojisi olarak tanımlanan bu özelliğin Galaxy S11’de karşımıza çıkması bekleniyor.

Galaxy S11 kamerası Space Zoom

Patentin detaylarında herhangi bir ayrıntıya ver verilmiyor. Ancak, kaliteden ödün vermeden yakınlaştırma yapmanızı sağladığı belirtiliyor. Yaptığımız değerlendirmeler yukarıda belirttiğimiz gibi bunun bir hibrit zoom olduğu yönünde.

Telefoto kameranın yakınlaştırma performansı ve yazılımsal optimizasyonlar, hibrit zoom konusunda kritik öneme sahip. Samsung’un kullanıcılara nasıl bir deneyim sunacağını, Şubat ayında birlikte göreceğiz.

https://shiftdelete.net/galaxy-s11-kamerasi-space-zoom-ile-geliyor

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...