5X5: Eve dönerken dinlenecek şarkılar

Share

Bazen canımız yok yere sıkkındır ya da dünya o kadar üzerimize gelmiştir ki tek amacımız kendimizi bir an önce güvenli sığınağımıza (evimize) atmaktır. Gri binaların arasından usul usul yürürken bir yandan da yaşamın nasıl da sevimsiz bir hale büründüğünü düşünürüz.

Eskiden her şeye anlam yüklediğimiz zamanlar vardır şimdi ise pek çok şeyin anlamsız olduğu anlar… Nasıl çıkabiliriz bu kısır döngüden diye düşünmek insana pek de bir şey katmıyor; çünkü bu soru da zamanla kısır döngüye dönüşüyor. Düşünmeyi bırakıp imkansız durumları bir parça da olsa katlanılır hale getirmeliyiz.

Eğer siz de anlamını yitirmiş anları güzel zamanlara dönüştürmek istiyorsanız, işin sırrı müzikte saklı.

Vurucu bir müzikle eve dönerken yaşadığınız bıkkınlık hissini sıfırlayabilir, dahası bir dizi/film sahnesindeymişçesine o anın gizemini yaşayabilirsiniz.

Günlük koşturmaca, klasik hayat sıkıcılığını bir yana bırakalım, bugün eve dönerken cebimize kurabiye bir de fazladan müzik koyalım. İşte Serinletici 5X5‘te sizler için derlediğimiz tatlı şarkılar:

5- Vaya Con Dios / Time Flies

4- Berk & The Virtual Band / Forever Young

3- Patsy Cline / She’s Got You

2- Brenda Russel / Piano in the Dark

1- Leyla McCalla / Money is King

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...