Türkiye’de yaşlı nüfus, sosyal medya rekoru kırdı

Share

Sosyal medya kullanımı hem ülkemizde hem de dünyada her geçen gün daha geniş kitlelere yayılıyor. Dünya nüfusundan daha hızlı artış gösteren sosyal medya kullanımı ile ilgili ilginç bir istatistik yayınlandı. Türkiye‘deki yaşlı nüfus sosyal medya kullanımında, Avrupalı yaşıtlarını geçti.

Sosyal medya kullanımı artık her yaştan kullanıcıya hitap ediyor. Son olarak yapılan bir araştırma da yaşı nüfusun sosyal medya kullanımını gözler önüne serdi. Avrupa’da, 65 – 74 yaş arasındaki kişilerin sosyal medya kullanım oranı yüzde 34 olarak açıklandı. Türkiye’de ise bu oran yüzde 71’e seviyesinde.

Türkiye’de sosyal medyanın basında konuşulma sayısı ise 123 bin 393 olarak kayıtlara geçti. Sosyal medyada ile ilgili çıkan haber başlıklarında özellikle sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalar ön plana çıkıyor. Aynı şekilde düzenlenen kampanyalar da fazlasıyla konuşuluyor.

Ajans Press’in, Avrupa İstatistik Ofisi (EUROSTAT) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 65 ile 74 yaş arası internet kullanan Avrupalı kişilerin Facebook, Twitter gibi sosyal ağlara katılım oranı yüzde 34 oldu. Türkiye’de ise internet kullanan yaşlılardan yüzde 71’inin sosyal ağlarda olduğu kaydedildi. Avrupa’daki yaşlıların interneti en çok kullanma amacı ise mail gönderme olarak çıkarken, bu oranın yüzde 81 olduğu gözlendi.

Ülkemizdeki yaşlı nüfus interneti ikinci olarak sağlıkla ilgili konuları araştırmak için kullanıyor. Üçüncü sırada ise haberleri okumak var. Yaşlı nüfusun yüzde 69’u sağlık araştırmalarını internetten yaparken, yüzde 68’i gündemi internetten takip ediyor.

https://shiftdelete.net/turkiyenin-yasli-nufusu-sosyal-medyada-rekor-kirdi

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...