Instagram beğeni sayısı Türkiye’de de kalktı

Share

Temmuz ayından bu yana çeşitli ülkelerde beğeni sayılarını kaldırmayı test eden Instagram‘ın, testlerine ABD’de devam etmeyi planladığını geçtiğimiz günlerde sizlere duyurmuştuk. Instagram beğeni sayısı için Türkiye hamlesi geldi.

Bu hamle sonrasında #InstagramDELETE hashtag’i Twitter’ın gündemine otururken, beğeni sayılarının gizlenmesi konusunda kademeli bir geçiş söz konusu. Yani, bazı hesaplarda gizlenirken bazı hesaplarda değişiklik yapılmadı.

Beğeni sayıları bundan sonraki süreçte şu şekilde ifade ediliyor: Instagram’da herhangi bir gönderiye baktığınızda, eğer takip ettiğiniz bir kişide o gönderiyi beğenmişse “x ve diğer kişiler beğendi” şeklinde bir ifade görüyorsunuz.

Eğer beğeni sayısı 1000’in üzerindeyse bu kez “x ve binlerce diğer kişi beğendi” ifadesine yer veriliyor. Instagram böylece beğeni sayısını gizlerken, diğer kişi yazan bölüme tıklandığında gönderinin kimler tarafından beğendiğini gösteriyor.

Tabi, binlerce kişi arasında dolaşmanın veya arama yapmanın ne kadar mantıklı olduğu tartışmaya açık bir konu. Facebook’ta Instagram ile benzer şekilde beğeni sayısını kaldırmak için test sürecine kısa süre önce başlattı.

Beğeni sayısının kaldırılmasındaki ana neden: insanlar üzerindeki olumsuz etkisi. Düşük beğeni sayısına sahip gönderilerin silinmesi yaygınlaşırken, beğeni sayısının artık bir yarışa dönüşmesi sonrasında Instagram duruma müdahale etti.

https://shiftdelete.net/instagram-begeni-sayisi-kaldirildi

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...