Half Life: Alyx, VR platformu için geliyor

Share

Half-Life serisi kaldığı yerden devam ediyor. Yıllardır Half-Life 3 için bekleyenler, ne yazık ki yine beklediklerini elde edemediler. Zira Valve, yeni oyununu açıkladı: Half-Life: Alyx.

Valve’ın VR kullanıcıları için piyasaya süreceği yeni oyun, serinin en önemli oyunlarından birisi olacak. 20 Kasım 2019’da tanıtılacak olan yapım, Half-Life 3 hayallerinin bir süre daha ertelenmesine sebep oldu.

Kendi Twitter hesabından detayları paylaşmak adına heyecanlandığını ifade eden Valve, 10 Ekim 2007 tarihinde Half-Life 2 Episode 2 isimli yapımını piyasaya sürmüştü. Yeni Half Life oyunu, yıllar süren bu boşluğu kapatabilecek mi?

Half-Life 3, kimilerine göre hâlâ geliştirilme aşamasında. Valve’ın VR kullanıcılarını sevindiren bu haber dışında başka bir oyun daha tanıtıp tanıtmayacağı henüz bilinmiyor.

Half Life Alyx

Yeni oyunun ismi hiç şüphesiz ki Gordon Freeman’ın rol arkadaşı Alyx Vance isimli karakterden geliyor. Alyx’in en son görüldüğü yer, Half-Life 2: Episode 2’deki meşhur yas sahnesi. Alyx, burada babasının ölümü için yas tutuyordu.

Half Life: Alyx projesinin tanıtım tarihi, Half-Life 1’in çıkış gününe denk geliyor. Bu serinin üyelerini kasım ayında duyurmayı tercih eden oyun şirketi, Half-Life 2’yi de 16 Kasım 2004’te oyuncuların beğenisine sunmuştu.

Half-Life: Alyx, 2020 yılının mart ayında raflardaki yerini alabilir.

https://shiftdelete.net/valve-yeni-half-life-oyununu-duyurdu-half-life-alyx

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...