Venezuela, emekli ikramiyelerini kripto para ile ödeyecek

Share

Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro, ülkenin emeklilerine Noel ikramiyesinin, ulusal kripto paraları Petro olarak ödeneceğini açıkladı.

Yerel haber gazetesi Venepress’in resmi Twitter profili dünkü tweetlerinde, Nicholas Maduro’nun sözlerine yer verdi. Bu özel durum, Venezuelalı emeklileri kriptoya iten ilk atılım değil. Geçtiğimiz aralık ayında Venezuela, emekli maaşlarının otomatik olarak Petro’ya çevrilmesini sağlamıştı.

Söz konusu kripto para birimi ilk olarak geçen yıl şubat ayında bir ön satış ile piyasaya sürülmüştü ve en başından beri analistler endişelerini dile getirmişlerdi.

Venezuela, emeklilerine kripto para ödemesi yapacak

Yine de, Petro ve diğer kripto para birimleri bir bütün olarak yerel hükümet tarafından giderek daha fazla desteklenmekte. Venezuela Ulusal Kurucu Milletvekili Francisco Torrealba, tüm geleneksel para birimlerinin kripto para birimleri ile değiştirileceğine inandığını söyledi.

Venezuela hakkında konuşan Torrealba, ülkenin büyük bir değişim geçirdiğini ve Maduro’nun Petro’yu yaratarak ülkeye büyük bir katkı sağladığını söyledi. Röportajını “her şey bu para biriminden (Petro) olacak” diyerek tamamladı.

https://www.donanimhaber.com/venezuela-emeklilerine-kripto-para-odemesi-yapacak--116061

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...