‘Mick Schumacher, 2020’de iyi performans göstermek zorunda’

Share

Eski Formula 1 pilotu JJ Lehto’ya göre Mick Schumacher, Formula 1’de yarışmak istiyorsa gelecek yıl iyi performans göstermekten başka çaresi yok.

Mick Schumacher, Avrupa F3’teki şampiyonluğunun ardından bu yıl Formula 2’ye adım attı ancak şimdiye kadar sadece bir zafer aldı.

Alman pilot zaman zaman yeteneğini gösterse de, istikrar yakalamaktan uzaktı ve gelecek sezon da burada yarışacak gibi görünüyor.

Fin gazetesi Iltalehti’ye konuşan eski F1 pilotu JJ Lehto, Schumacher’in Formula 1’de yarışmak istiyorsa, gelecek yıl iyi bir performans göstermekten başka bir çaresi olmayacağını dile getirdi.

90’lı yılların ortalarında Benetton’da Michael Schumacher’ın takım arkadaşı olan Lehto, “Motor sporlarında sadece, son yarıştaki kadar iyisinizdir. İnsanlar sizi öyle hatırlar.”

“Bu yıl elde ettiği sonuçlarda inişler ve çıkışlar vardı. Bundan ötürü de Formula 1’de yarışacağı yönündeki spekülasyonlar durdu.”

“Şimdi gelecek yıl Formula 2’de iyi bir sezon geçirmesi gerekiyor.”

“Bence Formula 1’de yarışabilir ve kesinlikle bunun için yeterli yeteneği var. Ancak Formula 1’de yarışmadan önce hâlâ gelişmesi gereken alanlar olduğu çok açık.”

“İsmi bu konuda yardımcı oluyor ama aynı zamanda şampiyonluk da kazanmanız gerekiyor.” dedi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...