Tesla’nın pick-up modeli Cybertruck tanıtıldı

Share

Tesla CEO’su Elon Musk şirketin Kaliforniya’da düzenlediği bir etkinlikte sahneye çıktı ve ilk elektrikli pick-up modeli Cybertruck‘ı tanıttı. Oldukça sıra dışı bir tasarıma sahip olan Tesla Cybertruck ilk bakışta dikkatleri üzerinde topluyor.

Musk kamyonun sağlamlığını göstermek için etkinlikte adeta bir şova imza attı. Balyozla aracın kapısına vuruldu ve kurşuna dayanıklı olduğu iddia edildi. Camın sağlamlığı gösterilmek istendiğinde işler ters gitti. Tesla’nın tasarım şefi Franz von Holzhausen tarafından atılan metal top, her iki camda hasar oluşturdu.

Tesla Cybertruck özellikleri

Tesla’nın sıra dışı tasarıma sahip olan bu aracı 250 mil, 300 mil ve 500 mil olmak üzere üç farklı menzil seçeneği ile geliyor. Bunu KM’ye çevirdiğimizde 400 KM ile 800 KM arasında bir menzil sunulduğunu görüyoruz.

39900 dolar başlangıç fiyatına sahip olan Cybertruck’ın 2021 yılının sonuna kadar montaj hattından çıkması beklenmiyor. Bu nedenle aracı yollarda görmeye başlayacağımız tarihin 2022 olacağını söylememiz pek yanlış olmayacaktır.

Altı yetişkinin kamyonda rahatça seyahat edebileceği belirtilirken, iç kısımda 17 inçlik bir dokunmatik ekran yer alıyor. Gövdenin ultra sert soğuk haddelenmiş paslanmaz çelikten yapılması da dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

Tesla Cybertruck fiyatı

39900 dolar – Başlangıç: 400 km menzil ve 7.5 ton çekme kapasitesine sahip. 0’dan 100 km hıza yaklaşık 6.5 saniyede ulaşan araç, arkadan çekişli ve tek motora sahip.

49900 dolar – Orta: 480 km menzil, 10 ton çekme kapasitesi. 0’dan 100 km hıza yaklaşık 4.5 saniyede ulaşıyor. Çift motorlu ve dört tekerden çekişli.

69900 dolar – En gelişmiş model: 800 km menzil, 14 ton çekme kapasitesi. Yaklaşık 2.9 saniyede 0’dan 100 km hıza ulaşıyor. Üç motorlu ve dört tekerden çekiş. (2020 yılının sonuna kadar bu modelin üretimi başlamayacak)

Elektrikli araç sektöründe pickup’lar geri planda kalmış gibi görünse de, işlerin değişmesine sadece birkaç yıl var. Elektrikli Ford F-150 yeteneklerini sergilemeye başlarken, General Motors ilk elektrikli pickup modelini 2021 yılında piyasaya süreceğini açıkladı.

Amazon tarafından desteklenen Rivian’da, 2020 yılının sonlarında benzer bir aracı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Tesla Cyberturk bu firmaların karşısına en büyük rakip olarak çıktı.

https://shiftdelete.net/tesla-cybertruck-ozellikleri-ve-fiyati

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...