WhatsApp, 400 bin kişiyi banladı

Share

Brezilya’da 2018 yılında yapılan seçimlere, sosyal medyada yayılan sahte haberler damga vurmuştu. WhatsApp da bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Mesajlaşma uygulaması, 400 binden fazla hesabı yasaklandığını bildirdi. WhatsApp Brezilya seçimleri sonrası ilk açıklamayı yaptı.

WhatsApp Brezilya seçimlerinin ardından kararını verdi

Ülkede yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yanlış bilgilerin yayıldığına dair bilgiler bir süredir araştırılıyordu. Sonunda ise karar verildi. WhatsApp yaptığı açıklamada, belirli hesapları yasakladığını duyurdu. Sahte haberler sayesinde hangi adayların fayda gördüğü ya da hangi adayların zarar gördüğü ise şimdilik açıklanmadı.

WhatsApp aynı zamanda, herhangi bir uygulamanın ya da robotun toplu mesaj göndermesinin, izinsiz mesajlar atılmasının ve gruplar oluşturulmasının engellendiğini belirtti. WhatsApp‘ın şifreli bir platform olduğunu söyleyen şirket, “Otomatik ve toplu mesajlaşma etkinliklerine karşı aldığımız kararlar, mesajlaşma içeriğini değil hesap davranışlarını hedef alıyor” dedi. Ayrıca, viral mesajların yayılmasını sınırlandırmak için uygulamanın geliştirildiği de belirtildi.

Facebook gibi sosyal medya devleri 2020 ABD seçimlerindeki etkilerini azaltmak için çalışmalar yapıyor. Ancak, birçok kişi bunu azaltmak için çok daha fazla çalışma yapılması gerektiğini düşünüyor.

https://shiftdelete.net/whatsapp-400-bin-kisiyi-banladi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...