Huawei Mate X satışları beklenenden yüksek

Share

Katlanılabilir telefonlar son dönemde teknoloji gündemini hayli meşgul ediyor. Büyük firmaların da yatırım yaptığı yenilik henüz yaygın hale gelmese de Çin’de rağbet görüyor. Astronomik denilebilecek fiyatlara rağmen telefonun satış haberleri şaşkınlık yaratıyor. Özellikle Huawei Mate X, Çinli tüketiciler tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanıyor. Mate X satışları ile her geçen gün daha da dikkat çekiyor.

Mate X satışları dikkat çekti

Huawei geçtiğimiz hafta Mate X’i Çin pazarına sürdü. Satışa çıkan Mate X‘ler 5 dakika içinde tükendi ve firma bu durumu sosyal medyada paylaştı. Bugün ise buna benzer bir satış planlayan teknoloji devi, beklediğinden de iyi bir sonuçla karşılaştı. Tüketicilere sunulan tüm cihazlar 60 saniyeden az bir sürede satıldı. İki kez satış için piyasaya sunulan cihaz, iki süreçte de çok kısa sürede tükendi.

Huawei Mate X özellikleri ve fiyatı

8 inç katlanılabilir ekrana sahip olan cihazda, Kirin 980 çip seti kullanılıyor. 5G bağlantısı sağlayan Balong 5000 modemiyle gelen Mate X’in pil kapasitesi ise 4500 mAh. Kamera çözünürlüğü de son derece dikkat çekici olan cihazın ana kamerasının çözünürlük değeri 40 MP, ekstra geniş açı özelliğine sahip olan ikinci kamerası 16 MP, telefoto lensi olan üçüncü kamera 8 MP çözünürlüğünde. Ekran çözünürlüğü FHD+ olan telefonda ekran teknolojisi ise OLED.

Bu konfigürasyona sahip olan Mate X versiyonunun fiyatı ise yaklaşık 2.000 dolar civarında.

https://shiftdelete.net/mate-x-satislari-bir-kez-daha-gundem-oldu

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...