Apple, Hindistan üretimini arttırıyor

Share

Apple Hindistan üretimi olan cihazlar için kararını verdi. Hindistan’da üretim için Salcomp firmasıyla uzun zamandır çalışan dünya devi firma, üretimi arttırarak piyasadaki dengeyi değiştirecek. Hindistan üretimi iPhone’lar dünyaya pazarlanacak.

Apple Hindistan üretimi büyüyecek

iPhone üretimi için tedarikçi firma durumunda olan Salcomp, yüklü miktarda bir yatırım alarak üretimini arttırmaya hazırlanıyor. Halihazırda şarj aleti üreticisi konumunda olan Salcomp, iPhone üretimine de başlayacak. Böylelikle ABD ve Çin arasındaki ticari savaştan dolayı ABD öne geçmiş olacak. Daha önce ABD’de, Apple ve diğer markaların Çin’de üretim yaptırması çokça konuşulmuş ve Başkan Trump üretimlerin ABD’ye geçmesini istemişti.

ABD’de üretim yerine hazır kurulu fabrikayı seçen Apple, ilk parti iPhone’ları üreterek uluslararası pazara çıkardı. Böylelikle Dünya genelinde Hindistan üretimi iPhone’lar kullanılmaya başlanmış oldu. Üretim maliyetinin düşük olmasından dolayı Hindistan tercih edildi.

20 milyar Hindistan Rupisi (278,67 milyon dolar) yatırım ile başlayan iPhone üretimi, Nokia’nın 10 yıl önce kullanmayı bıraktığı, Chennai şehrindeki fabrikada gerçekleşecek. Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ravi Shankar Prasad yaptığı açıklamada “Bu ürün Hindistan’da üretilmiştir. Bugün güzel bir gün. Bununla birlikte 10 bin kişiye istihdam sağlanacak” dedi.

Hindistan’a yakından bakıldığında, Apple’ın en çok satış yaptığı ikinci ülke konumunda olduğu görülüyor. ABD ve Çin arasında yaşanan ticari savaştan faydalanmak isteyen Hindistan, büyük firmaların üreticisi olma yolunda ilerliyor. Eylül ayında, özel üretim yapan kuruluşlara vergi indirimi getiren Asya ülkesi, Mart 2020 sonuna kadar 1.6 milyar dolarlık iPhone ve iPhone parçasını ihraç etmeyi planlıyor.

https://shiftdelete.net/apple-iphone-uretiminde-degisiklige-gidiyor

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...