Apple, Kırım’ı Rusya haritasına dahil etti

Share

Rusya, Apple haritası konusunda bir talepte bulundu. Sonrasında Rus parlementosunun alt kanadı Duma’da Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi Başkanı görevini yürüten Vasiliy Piskarev konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Vasiliy Piskarev yaptığı açıklamada, Apple’ın Kırım’ı Rusya’nın toprağı olarak göstermeye başladığını belirtti. Piskarev’e göre, Apple haritası böylece Rus yasalarıyla uyumlu hale geldi. Kırım, hava durumu ve harita uygulamasında artık Ukrayna’nın bir parçası gibi görünmüyor. Tabii bu sadece Rusya toprakları içindeyken geçerli bir durum. Rusya dışındaki ülkelerden harita uygulamasına girildiğinde Kırım hiçbir ülkenin parçası olarak görünmüyor.

Konuyla ilgili Duma’nın Bilgi Politikaları, Teknolojileri ve İletişim Komitesi Başkanı Leonid Levin‘den de bir açıklama geldi. Levin, Apple’ın bu kararı ile Rus pazarındaki konumunu korumak ve geliştirmek için istekli olduğunu belirtti.

Duma daha önce Rus yazılımı bulunmayan akıllı telefon ve bilgisayarların satışının yasaklanması ile ilgili bir yasa tasarısını kabul etmişti. Bu tasarının kabul edilmesi Apple’ın Rusya’dan çekilebilme ihtimaline işaret etmişti.

Bu arada Kırım’daki nüfusun büyük çoğunluğunun Rusça konuştuğunu belirtelim. Ancak, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere uluslararası arenada Kırım’ın Rusya’ya dahil edildiğinin kabul edilmediğinin de altını çizelim.

https://shiftdelete.net/rusya-istedi-apple-haritasi-degisti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...