Qualcomm 5G’li iPhone için çalışıyor

Share

Qualcomm iPhone için 5G çalışmalarına devam ediyor. Yeni modellerin 5G özellikleri merak edilirken Qualcomm bir duyuru yaptı. Daha önce 5G’li modellerin 2020 senesi içinde geleceği ortaya çıkmıştı.

Qualcomm Snapdragon Teknoloji Zirvesi 2019‘dan haberler gelmeye devam ediyor. Daha önce ultrasonik parmak izi için açıklamalarda bulunan Qualcomm, bu sefer de 5G’li iPhone modelleri için açıklama yaptı. 5G teknolojisinin dünyada hizmete alınmaya başlamasıyla birlikte Apple ve Qualcomm arasındaki çalışmalar hız kazandı.

Zirvede açıklama yapan Qualcomm başkanı Cristiano Amon, iPhone modelleri için yapılan 5G çalışmasının, en hızlı şekilde devam ettiğini belirtti. “Çoklu yıl” lisansları hakkında da konuşan Amon, ilk 5G destekli iPhone modellerinin piyasaya sürülürken Qualcomm modemlere sahip olacağını söyledi. Modellerde Qualcomm‘un çalıştığı bütün frekanslar yer almasa da gerekli olanlar için çalışma yapılacağı aktarıldı.

Öncelikle 5G’li iPhone için çalışıldığının altını çizen Amon, Apple ile Qualcomm arasında bir, iki yıl gibi az süre boyunca iş birliği olmayacağını söyledi. Ayrıca iki firmanın bu tür bir çalışma için geç kaldığını da belirtti.

Amon geç başlanmasının sebebi olarak, Apple’ın 5G için belirlenen frekans değerlerini 18 ay önce kararlaştırmasını ancak çalışmaların başlamamasını gösterdi. 2020’de duyurulması beklenen 5G destekli modeller için çalışmaların daha önce başlaması gerektiğini söyledi. Ancak çalışmaların başlamasıyla birlikte Qualcomm ve Apple‘ın çalışmaları en yakında zamanda tamamlayabileceğini aktardı.

5G alt yapısı içinde farklı türde cihazların, antenlerin ve güç sistemlerinin kullanılmasından dolayı Qualcomm‘un bütün sistemleri kapsayacak şekilde çalışma yapması gerekiyor. Böylelikle yeni model her sistemde başarılı şekilde çalışabilecek.

Qualcomm, Verizon ve AT&T için yaptığı 5G çalışmalarından sonra Apple ile de çalışmış olacak. 4G (LTE) çalışmalarını Intel ile birlikte yapan Apple, şimdi daha iyi olduğu düşünülen Qualcomm bileşenleriyle çalışacak.

https://shiftdelete.net/qualcomm-5gli-iphone-icin-aciklama-yapti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...