İngiltere Başbakanı Huawei P20 Pro ile selfie paylaştı

Share

Huawei ambargosu teknoloji gündeminde büyük yankılar uyandırmıştı. Özellikle ABD’nin bu konudaki tutumu birçok kişi tarafından tepki çekti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO zirvesi ardından bir televizyon kanalında Huawei P20 Pro ile selfie çekti.

Boris Johnson Huawei P20 Pro ile selfie paylaştı

Çin ve ABD arasındaki Huawei krizi devam ederken Boris Johnson’ın P20 Pro ile selfie paylaşması gündem oldu. ARM‘nin İngiltere şirketi olduğu göz önünde bulundurulduğunda İngiltere Başbakanı’nın bu konudaki tavrını belli etmek için böyle bir şeye başvurduğu düşünülüyor.

Johnson, Brexit ve bir sonraki seçim ile ilgili konuşmak için konuk olduğu ITV programında P20 Pro modeli ile selfie çekti. Sunucu Holly Willoughby “Program arası verdiğimizde Johnson telefonu çıkardı ve birlikte selfie çekindik.” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Huawei P20 Pro ile selfie paylaştı

Bu tarz bir reklamın olmasını beklemediklerini belirten analistler bu olayın NATO zirvesinden bir gün sonra gerçekleşmesini de düşündürücü buldu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen NATO zirvesi sonrasında ABD yetkilileri açıklama yapmıştı.

5G hizmetinin Huawei firmasından alınmamasını istediklerini belirten ABD’li yetkililer bu konudaki tutumlarının da benzer olmasına özen gösterilmeli dedi. Yetkililer buu konuda farklı tutum gösteren ülkeler ile istihbarat paylaşım anlaşmalarını yeniden değerlendireceklerinin altını çizdi.

Kanada ve Avrupa ülkeleri ile ilgili büyük beklentiler içerisine giren ABD hayal kırıklığına uğradı. Huawei cihazlar özellikle İngiltere gibi ülkelerde Apple ve Samsung ile rekabet ediyor. Amiral gemisi modellerde iyi bir alternatif olan marka diğer Avrupa ülkelerinde de büyümeye devam ediyor.

https://shiftdelete.net/ingiltere-basbakani-huawei-p20-pro-ile-selfie-paylasti

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...