Tesla Cybertruck, Avrupa’da güvenlik engeline takılabilir

Share

Tesla’nın son dönemde tanıttığı Cybertruck, özgün ve çelik gövdesiyle dikkat çeken bir tasarıma sahip olmasının yanı sıra, güvenlik konusundaki endişelerle de gündemde. Paslanmaz çelik paneller ve keskin köşeler, güvenlik uzmanları arasında soru işaretleri oluşturuyor, özellikle de yaya güvenliği konusunda.

Tesla, Cybertruck’ın özel çubuklarının çarpışma sırasında enerjiyi absorbe ederek etkiyi azalttığını belirtiyor. Elon Musk da aracın yüksek güvenlik standartlarına sahip olduğunu savunuyor ve düzenleyici onayı aldığını belirtiyor.

Ancak, bu iddialara rağmen uzmanlar, aracın dış yüzeyinin kalın çelikten olması durumunda, çarpışma anında insanların daha fazla zarar görebileceğini düşünüyor. Adrian Lund, eski IIHS başkanı, “Eğer aracın dışını kalın çelikten yaparsanız, insanlar kafasını çarptıklarında daha çok zarar görür” diyor.

Otomotiv güvenliği profesörü Samer Hamdar, aracın burulma bölgeleriyle ilgili endişelerini dile getirirken, diğer şok emici mekanizmaların bu endişeleri hafifletebileceğini belirtiyor.

Julia Griswold, California Üniversitesi Berkeley Güvenli Ulaşım Araştırma Merkezi’nin yöneticisi, kamyonun ağırlığı ve yüksek ivmelenmesiyle ilgili endişelerini dile getiriyor.

Avrupa Taşımacılık Güvenliği Konseyi, Tesla Cybertruck’ın Avrupa’da piyasaya sürülmemesini umut eden bir bildiri yayınladı. Konsey, aracın çarpışma durumunda yayalar ve bisikletliler için ciddi bir risk oluşturabileceğini ifade etti.

Tesla’nın baş mühendisi, Top Gear ile yaptığı röportajda, Avrupa güvenlik düzenlemelerinin, keskin kenarlara sahip Cybertruck’ın piyasaya sürülmesinde zorluklar yaratabileceğini kabul etti.

Eski NHTSA başkanı David Friedman, aracın daha az deforme olması durumunda, enerjiyi emen diğer aracın daha fazla zarar görebileceğini vurgulayarak endişeleri paylaştı.

Bu endişelerin doğruluğunu anlamak için kapsamlı bir güvenlik değerlendirmesinin beklenmesi gerekiyor.

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...