2020’ye sevgilerle: Hikâyen daha bitmedi!

Share

Belki tamamladığını düşünüyorsun yapacaklarını. Herhangi bir şeyi değiştirecek ne gücün ne de isteğin var. Yeni bir şey senin için bir anlam ifade etmiyor. Ama dahası var. Yalnızca yeni kıyafetlerden ibaret değil yaşamındaki ‘yeni’lik.

Hikâyen daha bitmedi. Yapacakların, hedeflerin, sürprizlerin, başarıların bitmedi. 2019 biterken kendine tekrar tekrar söylemen gereken bu: Hikâyen yeni başlıyor. İster oku istersen de yaz, bu senin hikâyen unutma!

Çünkü sen güçlüsün. Başkalarının senin hikâyeni yönetmesine izin vermeyecek kadar güçlüsün. Alışılmadık trajediler yaşamak sana özgü değil inan buna. Trajediler 21. yüzyılın günlük olayları.

Dolayısıyla kafanda çok fazla yer verme bunlara. Her şeyi olduğundan büyük görme ve değer verme. Zihnin bu değersiz zaman kesitlerinden çok daha değerli.

Hikâyenin anlamsızlaştığını ya da bir yere varmadığını düşünüyor olabilirsin. Veyahut bir hikâyen olduğuna bile emin olmayabilirsin; ama var. Güzel bir hikâyen var.

Yeni yıl ışıkları gibi parlak, yılbaşı ağacı gibi göz alıcı, bir yanı dengeli ve sakin, diğer yanı ise renkli ve yaramaz… Hikâyen ışıl ışıl…

Kendini eleştirip durma, başkalarının yaptıklarına mantıklı sebepler bulmaya çalışma. Değiştiremeyeceğin şeyler için o güzel kafanı yorma. Değişiklik yapabileceğin şeylere odaklan. Güzelliklere odaklan. Bir yıldız kaydı diye dünya dönmeyi bıraktı mı hiç bugüne kadar? Elbette ki hayır.

Bazen her şey rayında gidecek bazen de olaylar rayından çıkacak. Bazen mutlu bazen de mutsuz olacaksın.

Her türlü şey olacak ama inanmaya devam edeceksin.
İnancını yitirmeyeceksin; çünkü hikâyen daha bitmedi!

2020’ye sevgilerle…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...