Google Play Store’un arama özelliği iyileştirildi

Share

Google Play Store son dönemde kaldırılan yüzlerce kötü niyetli uygulama ile gündeme geliyor olsa da, bu kez geliştiricileri sevindiren bir gelişme yaşandı.

Günlerinizi, hatta haftalarınızı harcayarak bir Android uygulaması geliştirdiğinizi ve Google Play Store’a bu uygulamayı yüklediğinizi düşünün. Uygulamanızın adını aradığınızda Play Store’da çıkmadığını görseniz, nasıl hissederdiniz?

Google Play Store arama hatası giderildi

Geliştiriciler uzun süredir bu sorun ile mücadele ediyor. Google forumlarından Reddit’e kadar birçok farklı platformda gündeme getirilen bu sorun mağazaya yüklenen yeni uygulamaların kullanıcılar tarafından keşfedilmesini engelliyor.

Uygulama aramalarda çıkmadığı için kullanıcılar tarafından keşfedilemiyor. Bu sorun ile karşı karşıya kalan yüzlerce geliştirici bulunuyor olsa da, bunlardan birisi şu şekilde ifade ediyor;

“Merhaba, birkaç gün önce bir Android oyunu yayınladım. Oyuna indirme bağlantısı üzerinden erişim sağlamak mümkün. Ancak, Google Play Store’da aradığımda bulamıyorum, geliştirici adıyla aradığımda bile görünmüyor.”

Android Police tarafından paylaşılan rapora göre, Google uygulama mağazasında yaşanan bu sorunu ortadan kaldırdı. Bir uygulamanın arama sonuçlarında ön plana çıkmasında başlık ve anahtar kelimelerin payı oldukça büyük.

Yapılan ilk gözlemlerde daha arama sonuçlarında çıkmayan bazı uygulamaların şu anda aramalarda çıktığı görüldü. Böylece sorunun çözüldüğü doğrulanırken, tüm uygulamaların düzelmesi birkaç hafta sürebilir.

https://shiftdelete.net/google-play-store-arama-hatasi-giderildi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...