Türkiye’de 463 bir kart bilgisi çalındı!

Share

ZDNet’tin güvenlik araştırma firması Group-IB’den aldığı bilgiye göre, 463.378 Türk kredi ve ödeme kartı çalındı.

Bilgilerin internet üzerindeki en büyük kart satış sitesinde satışa çıkarıldığı kaydediliyor

28 Ekim – 27 Kasım tarihleri ​​arasında dört partide yayınlanan veriler, son yıllarda en büyük Türkiye merkezli kart sızıntısını gösteriyor. Çalınan kredi+ödeme kartları yeraltı pazarını izleyen Group-IB, dört partinin (30K + 30K + 190K + 205K) satıldığı zaman korsanlara 500.000 dolardan fazla gelir sağlayacağını tahmin ediyor.

Sızıntıların, bir çok Türk bankasının kartlarını içerdiği görülmüş. Çeşitli bankalara ait çeşitli kart türlerinin olması, sızıntının, tek bir banka yerine ödemeleri yöneten bir kaynaktan geldiğini gösteriyor.

Group IB, sızan kredi kartı ve banka kartı kayıtlarının, ‘CC’ veya ‘fullz’ olarak da bilinen ham kart verileri olduğunu ve son kullanma tarihi, CVV / CVC, kart sahibi adı ve bazı ek bilgiler gibi e-posta, isim ve telefon numarası gibi bilgileri içerdiğini belirtmiş. E-postaların ve telefon numaralarının varlığı, bu bilgilerin ATM’lere veya PoS cihazlarından alınmadığını gösteriyor.

Group IB verilerin tarayıcılardan bilgi toplayan kötü amaçlı yazılımlar (hacklenmiş bir site) üzerinden gelebileceği düşünülüyor.

Group IB’nin bu sene keşfettiği 2ci büyük kredi kart sızması (çalınması) olduğu kaydedilen olayın MegaCard saldırısı olabileceği düşünülüyor

Otobüs Firmaları Bilet Alımından mı Sızdı? Konuyla ilgili olarak bizim aldığımız bilgi ise, otobüs firmalarına altyapı sağlayan bir firmanın sorumlu olabileceği şeklinde.

Dolayısıyla eğer geçtiğimiz 1-2 yıl içinde otobüs bileti aldıysanız: Kredi kartınızı değiştiriniz. Sanal kart kullanıyorsanız limitini sıfırlayınız.

Fiziksel kart sanal işlemlere açık ise kapatınız.

https://turk-internet.com/463-bin-turk-kredi-ve-odeme-kart-bilgisi-calindi/

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...