Google, Türk Telekom ile anlaştı

Share

Rekabat Kurumu ile Google arasında yaşanan anlaşmazlığın Android telefonlara yansıması, ana gündem konusu haline geldi. Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni telefonlarda Google uygulamalarının yer almayacak olması şimdiden tedirginliğe neden olurken, Türk Telekom‘dan sevindirici bir haber geldi.

Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre 16 Aralık günü yani dün Google ile Türk Telekom arasında anlaşma imzalandı. Bu anlaşma kapsamında Google hizmetleri için kullanılan sunucuların bazıları Türkiye’ye getirilecek.

Google sunucularının ilk etapta 8 ayrı merkeze kurulacağı ve çalışmaların 2020 yılının ilk çeyreğinde başlayacağı belirtiliyor. Peki, Google’ın sunucularını Türkiye’ye taşınması neyi değiştirecek?

Google’ın Türkiye’deki internet trafiğinin yüzde 50’lik bölümü 2020 yılının sonunda Türkiye’deki sunucular üzerinden yönetilir hale gelecek. 2020 yılından sonraki süreçte bunun yüzde 80’e kadar çıkarılacağı belirtiliyor.

Google’dan çok daha önce Facebook bu adımı attı. Google ile benzer şekilde sunucularını Türk Telekom’un 8 merkezine yayacak olan Facebook’un ilk sunucularını İstanbul’da kurmaya başladığı biliniyor. Her iki internet devi ülkemizdeki internet trafiğinin çok büyük bir bölümünü oluşturuyor.

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...