Huawei Mate 30 Pro 5G, DxOMark’ta zirvede

Share

Huawei Mate 30 Pro, Eylül ayında tanıtıldığında DxOMark tarafından kısa süre içerisinde incelenmiş ve zirveye yerleştirilmişti. Huawei Mate 30 Pro 5G DxOMark puanı açıklandı ve test platformunun yeni yıldızı bu telefon oldu.

Yani Huawei’nin amiral gemisi 5G versiyonu tarafından tahtından indirildi. Kamerası 121 puan alan Mate 30 Pro o günden bu yana onlarca akıllı telefona rağmen zirvedeki yerini koruyordu.

Huawei Mate 30 Pro 5G DxOMark testinde zirveye yerleşti

Cihazın genel kamera performansına 123 puan verildi. Fotoğraf çekimi konusunda 134 puan alan telefonun video çekiminden aldığı puan 102 oldu. Mate 30 Pro’nun ise 121 puana sahip olduğunu hatırlatmak isteriz.

Huawei Mate 30 Pro 5G DxOMark

Her iki cihazda işlemci dışında aynı tamamen aynı donanım yer alıyor. Yani, Samsung’un Galaxy Note 10 Plus ve Note 10 Plus 5G modellerinin aksine kamerada herhangi bir farklılık bulunmuyor.

İşlemci aynı dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, her iki cihazda gücünü Kirin 990‘dan alıyor. Ancak, Kirin 990’ın 5G versiyonunda modemin yanı sıra bir takım küçük değişiklikler bulunuyor. Bu değişiklik sonrasında Mate 30 Pro ikinci sıraya, Xiaomi Mi CC9 Pro üçüncü sıraya ve iPhone 11 Pro Max dördüncü sıraya geriledi.

https://shiftdelete.net/huawei-mate-30-pro-5g-dxomark-rakip-tanimiyor

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...