İstanbul Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi’ne devredildi

Share

YÖK akıbeti uzun süredir tartışılan İstanbul Şehir Üniversitesi’ne ilişkin açıklama yaptı. Üniversitenin “garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne devredildiğini” duyurdu.

YÖK’ten yapılan açıklamada ” Yüksek Öğretim Kurumu’ndan “Üniversitenin mevcut mali durumunun eğitim öğretim faaliyetini sürdürülemeyecek hale getirdiği; öğrencilerin, akademik ve idari personelin mağduriyetini büyüteceği ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamasının artık kaçınılmaz hale geldiği anlaşıldığından Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 25/d-3 maddesi uyarınca İstanbul Şehir Üniversitesi’nin “Faaliyet İzninin Geçici Olarak Durdurulması”na ve idaresinin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesine devrine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurucuları arasında olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi, 2015 yılında Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun Kartal’daki TEKEL arazisini ücretsiz olarak üniversiteye tahsis etmesi ve üniversitenin bu araziyi ipotek göstererek Halkbank’ta kredi alması nedeniyle zor durumda kalmıştı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası’nın, üniversiteye İstanbul Kartal’daki eski TEKEL arazisinin devriyle ilgili açtığı davalar zincirinde son olarak Danıştay, bedelsiz arazi devri gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı aldı.

YÖK’ün açıklaması şöyle:

T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...