Dünyanın en çok kullanılan sanal asistanı Siri oldu

Share

Sanal asistanlar söz konusu olduğunda, kullanılan cihaz bağlı olarak Siri, Alexa, Cortana veya Google Asistan tercih edilebiliyor. Yapılan yeni bir araştırma ise en çok tercih edilen sanal asistanın Siri olduğunu gösteriyor.

İkinci sırada Cortana var

Pazar araştırma şirketi Futuresource’a göre Siri küresel sanal asistan pazarının yüzde 35’ini elinde bulunduruyor. Dünyanın en çok kullanılan sanal asistanının Siri olması ise, Apple’ın hemen hemen tüm ürünlerinde olmasına bağlanmış. Zira iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod ve her Mac bilgisayarda Apple’ın Siri sanal asistanı kullanılabiliyor.

Rekabette ilginç rakamlarda mevcut. Örneğin Siri’nin hemen arkasından yüzde 22’lik pazar payıyla Microsoft Cortana geliyor. Google Asistan’ı geçen Cortana’nın, Windows işletim sisteminde kullanılabildiği için Google ile rekabette ön sıralarda yer aldığı belirtilmiş. Dikkat çeken raporda Google Asistan ve Amazon Alexa’nın pazar paylarının ise sırasıyla yüzde 9 ve yüzde 4 olduğu göze çarpıyor.

https://www.donanimhaber.com/dunyanin-en-cok-kullanilan-sanal-asistani-siri-oldu--117011

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...