Kanada’da ‘Evde Tek Başına’ filmindeki Trump sahneleri kesildi

Share

Kanada’da CBC televizyonunun, Evde Tek Başına 2’de (Home Alone 2) Donald Trump’ın yer aldığı bir sahneyi filmden çıkarması polemik konusunu oldu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Evde Tek Başına (Home Alone) serisinde rol almayı “Onur” diye tanımlamasından sadece birkaç gün sonra; Kanada’da ulusal yayın yapan CBC, Noel için yayınlandığı filmde söz konusu sahneleri kesti.

“8 DAKİKALIK BÖLÜM KESİLDİ”

Durumun fark edilmesi ve artan tepkiler üzerine CBC televizyonu yetkilisi Chuck Thompson açıklama yaptı ve filmden sekiz dakikalık bir bölümün çıkarıldığını söyledi.

“REKLAMLARA YER AÇMAK İÇİN”

Trump’ın sahnesinin çıkarılışının siyasi amaç taşımadığını savunan Thompson “Televizyona uyarlanan filmlerde genellikle olduğu üzere, Evde Tek Başına 2 de format çerçevesinde reklam süresine yer açılması için kısaltıldı” dedi.

BAŞKAN OLMADAN ÖNCE YAPILDI

Kanal bu kesintinin, 120 dakikalık filmde reklamlara yer açmak amacıyla, üstelik de Trump başkan olmadan önce yapıldığını söyledi.

“FİLM ÇOK BÜYÜK SÜKSE YAPMIŞTI”

Evde Tek Başına tüm zamanların en iyi tatil filmleri listesinde yer alıyor

24 Aralık’taki Noel arefesinde Trump, ordu mensuplarıyla yaptığı bir telekonferansta 1992’deki devam filminden bahsetmişti. ABD Başkanı en sevdiği Noel filminin sorulması üzerine Evde Tek Başına 2’ye değinmiş ve “Özellikle Noel döneminde birçok insan bundan bahsediyor. Kibarca ifade etmek gerekirse, o zamanlar biraz daha gençtim. Bunu yapmak bir onurdu. Açıkçası (film) çok büyük sükse yapmıştı. Büyük bir Noel süksesiydi, en büyüklerinden biriydi. Dolayısıyla böyle bir filmde bu şekilde yer almak bir onur. Başarıyı her zaman görmek istersiniz” demişti.

NTV

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...