Eylül’de Deniz Bir Başkadır – Destina

Share

Bu kitaptan çıkarılacak en büyük ders başkaları ne der diye düşünmeden severek yaşamak. Nasrettin Hoca’nın Herkesi Memnun Edemezsin isimli bir fıkrası vardır. İşte tam olarak Eylül ve Deniz’in hikayesine uygun bu fıkra. Başkaları ne der diye acı çeken iki kişi..

O bilindik mahallelerden birine doğru yolculuk yapıyoruz. Hani herkesin herkesi tanıdığı ve dedikodunun eksik olmadığı o mahallelerden birine. Bu yolculukta Eylül’ün yıllardır aşık olduğu Deniz’in nişanlanması ile başlıyor kitabımız. Bu Eylül için yıkımdan farksız… Yıllardır sevdiği adam ellerinden kayıp giderken onun kaçmaktan başka bir şansı yoktur. O da ona göre en uygun olan seçenek ile Ankara’ya okumaya gider. Daha doğrusu Deniz’den kaçmaya…

Bir sene sonra mecburen evine dönmek zorunda kaldığında en acısı da Deniz ile karşılaşmaktır. Onun sevgisinden habersiz bir adam.. Sevgisi için yanan bir kadın..

Tabi Deniz, Eylül’deki bu değişimin nedenini anlamak için onu soru yağmuruna çeker. Nedenini öğrenmeden de peşini bırakması söz konusu değildir. Bir gün bir kafede sorgu yağmuruna tutulan Eylül dayanmaz ve sevgisini itiraf eder. İşte söylemiştir. Nişanlı bir adama sevgisini söylemiştir. Hikayenin zırt dediği yere geldik. Deniz nişanlı biridir. Bu konuşmadan sonra Deniz afallar . Kafası karışır. Nişanlısından ayrılıp Eylül ile nasıl beraber olacaktır? Peki ya Eylül onunla olacak mıdır?

Eylül içinse “nişanlısından ayrılıp onunla olmasına elalem ne diyecek ?” sorusu kafasında dolaşıp durur. Peki ya ailesi insanların yüzüne nasıl bakacak?

Eylül ve Deniz’in sevdasına şahit olacaksanız bu kitapta. İnsanlar ne der uğruna çekilen acılar bir gün anı olarak hatırlanacak mıdır?

Kitabı okurken kendimi Eylül’ün yanında hissettim. Bana bu tarz duyguları veren kitapları okumak benim hoşuma gidiyor. Yazarın dilini beğendim. Arada yazarlardan, şairlerden alıntılar, şiirler serpiştirilmesi çok güzeldi. Özellikle sevdiğim şairler ve yazarlardan olunca mest oldum.

Kitap buram buram sevda kokuyordu. Bu sevda ile harmanlanan iki kişi. Sevda ile yaşayan iki kişi. Eylül’e göre Deniz sevdayken sevdanın kokusu Deniz’e ulaştığında elalem ne diyecektir?

İşte bu yüzden sevginizi yaşarken lütfen elalem ne der diye düşünmeyin. Sadece sevginizi yaşayın. Ve hayatta mutlu olun.

Eğer aşk türünde kitaplar okumaktan hoşlanıyorsanız bu kitaba mutlaka şans vermenizi öneririm.

”Bir denizin sahildeki kumları alıp götürmesi gibiydi geçen zaman,
Yavaş ve acımasızca ağırdı…
Sonra bir Eylül ayında esen rüzgar kadar sıcaktı varlığın,
Oysa yokluğun ürpertiden ibaret…
Unuttuğu bir şey var hayatın,
Eylül’de Deniz Bir başkaydı…”

” Derdime çare olacak cümleler dökülsün istedim dilinden. Bir teselli aradım belki..”

”Kaçma güzelim, sen güçlü kızsın. Yüzleş kaderinle, gerekirse savaş, yenil yen ama pes etme.”

” Hangi insan sevgisiz yaşayabilir ki?”

” Utanma güzel kızım, sevmek utanılacak bir şey değil.”

” Okuduğum kitapların ve şiirlerin bazı yerlerini defalarca okur, kendime pay çıkarırdım.”

”Sevmek bazen sevdiğini mutlu görürken bile mutlu olabilmekti.”

” Hayat kadar göreceli bir kavramdır zaman da. İnsanlar doğar, büyür ve ölür ama bu süre içerisindeki bütün olaylar gelişirken defalarca ölür de farkında olmdan büyür de. Geçip giden ömür değildir aslında, geçip giden hayatın sadece senden aldığı küçük bir parçadır ya da senin koskoca hayata sunduğun ufacık bir armağan.”

”Önemli olan mevzunun derinliği değildir gençler, önemli olan mevzuya verilen değer.”

”Sevda bir çiçeğin toprağa olan aşkıydı aslında…”

” İnsanların içindeki güç hep zor zamanlarda ortaya çıkarmış. Zamanında gösteremediğin gücü neden şimdi göstermeyesin ki.”

”Oysa hiçbir hayal boşa kurulacak kadar değersiz değildi. Aksine bir insanın hayal dünyasındaki her şey gerçeklik ümidi ile yoğrulmuştu. Azmetmek lazımdı ve bu başarıya giden ilk adımdı.”

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...