2020 iPhone üretimi, coronavirus sebebiyle ertelenebilir

Share

Coronavirüs salgını Apple’ın oyun planını da etkilemişe benziyor. WSJ’de yer alan habere göre şirket iPhone üretimini ertelemeye hazırlanıyor.

Dünya genelinde 3 milyondan fazla kişiye bulaşan corona virüs (COVID-19) insan sağlığını etkilediği kadar küresel ekonomiye de zarar veriyor. Salgın nedeniyle pek çok şirketin planları alt üst olmuş durumda.

Görünen o ki salgından olumsuz etkilenen şirketlerden birisi de Apple. WSJ’da yer alan habere göre ABD merkezli teknoloji şirketi salgın nedeniyle 2020 model iPhone’ların üretimini ertelemeye hazırlanıyor.

Aynı habere göre corona virüs salgınının küresel tedarik zincirini etkilemesi nedeniyle şirket iPhone 12 adını alması beklenen serisinin üretimine biraz geç başlayacak.

Apple’ın eylül ayında yapmasına kesin gözüyle bakılan lansmanın ertelenip ertelenmeyeceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Şirket geçtiğimiz haftalarda Yeni iPhone modeli SE’nin lansmanını dijital ortamlarda yaparak uzun bir aradan sonra ilk defa fiziksel bir tanıtım toplantısı düzenlememişti.

Geçtiğimiz yıl tanıttığı modellerde 5G desteği sunmayan Apple’ın iPhone 12 serisinde bu özelliğe yer vereceği belirtiliyor.

NTV

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...