737 Max için Boeing ile THY tazminat konusunda anlaştı

Share

2019 yılının en büyük havacılık olayı sorulduğunda, Boeing 737 Max krizi tartışmasız ilk akıllara gelen olaylardan birisi. Altı ay içerisinde iki büyük kaza yaşanması sonrasında Mart ayında THY, Boeing 737 Max uçaklarını yere indirdi.

Uçaklar yere indirildiği için 737 Max sahibi diğer havayolu şirketleri ile benzer şekilde THY’de ciddi bir zarara uğradı. Sorun halen çözülemediği için uçuşlar yapılamazken, fabrikadan çıkan uçaklarda şirketlere teslim edilemiyor.

2020 yılına girmemize saatler kalırken halen uçakların akıbeti netlik kazanmış değil. 737 Max krizi nedeniyle Boeing’in zararı 9 milyar dolara ulaşırken Türk Hava Yolları için sevindirici haber geldi.

Diğer şirketler ile benzer şekilde Boeing’den zararını karşılamasını isteyen THY, KAP’a yaptığı açıklamada “Ortaklığımız, yere indirilen ve teslimatları yapılamayan Boeing 737 Max uçaklarıyla ilgili maruz kaldığı kayıplarının belli bir kısmının Boeing tarafından tazmin edilmesi konusunda Boeing ile anlaştı.” dedi.

THY, 3 Mart 2019 tarihinden bu yana uçuramadığı 12 ve bu yıl içinde teslim alamadığı 12 olmak üzere toplam 24 uçak için ne kadar tazminat aldığını açıklamadı. Ancak, Kokpit Aero tarafından paylaşılan habere göre THY önce 200 milyon dolar talep etti. Pazarlık sonrasında 125 milyon dolara anlaşma sağlandı.

https://shiftdelete.net/boeing-737-max-thy-sevindirici-haber

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...