Varank: 2022 başında TOGG seri üretimi başlar

Share

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Otomobili’ne ilişkin, “Araç pazara çıktığında bu altyapı hazır olacak. 100-150 prototip üretme aşamasındayız. Bunlarla testler yapılacak. 2022 başında fabrika seri üretime başlar” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, AA Editör Masası toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin Otomobili konusunda, tasarımlarla uyumlu, tescil edilebilecek marka için çalışmalar sürdüğünü, bu sürecin sene içinde tamamlanacağını belirten Varank, “Ön para ödenerek ön sipariş uygulaması daha başlamadı. Bu, marka lansmanı sonrası şirketin uygulayacağı metot olacak” dedi.

‘Otomobilin şarj altyapısının kurulması için yol haritası hazırlıyoruz’
“Vatandaşlarımızın Türkiye’nin Otomobili’ni destekleme oranı yüzde 97.6, satın almak isteyenlerin oranı yüzde 89” diyen Bakan Varank, “Fabrika için ilk hedef Gemlik’te 2020’nin ilk yarısında temel atılıp inşaata başlanması” ifadesini kullandı.

Varank, “Bilişim Vadimizin lansmanından sonra çeşitli alanlarda 32 firmadan başvuru alındı. Burada akıllı mobilite teknolojileri geliştirmek istiyoruz. İlgili bakanlıklarla otomobilin şarj altyapısının kurulması için yol haritası hazırlıyoruz. Araç pazara çıktığında bu altyapı hazır olacak” diye konuştu.

‘2022 başında fabrika seri üretime başlar’

Varank, “100-150 prototip üretme aşamasındayız. Bunlarla testler yapılacak. 2022 başında fabrika seri üretime başlar. Alım garantisini sadece TOGG için uyguluyoruz. 2035 yılına kadar 30 bin araç için, bunun dışında hiçbir firmaya garanti vermedik” dedi.

Bakan Varank, Avrupa, Rusya, ABD’nin de aralarında olduğu bazı yerlerde Türkiye’nin Otomobili’nin tasarımları için tescil başvuruları yapıldığını söyledi.

Nayn

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...