Atlasglobal, Avrupa uçuşlarını Mart ayına kadar durdurdu

Share

Havayolu şirketi Atlasglobal, sezonsal düşük talep nedeniyle Avrupa uçuşlarına Mart ayına kadar ara verdi.

Şirketten Reuters’a yapılan açıklamada, “Salı günü itibarıyla alınan karar kapsamında Avrupa uçuşlarımıza Mart ayına kadar ara verdik” denildi.

Atlasglobal Kasım sonunda, önceki yıllarda aldığı mali hasar ve İstanbul’daki yeni havalimanının artırdığı maliyetler nedeniyle tüm uçuşlarını durdurmuş; 21 Aralık’ta tekrar uçuşlara başlamıştı.

Yaz tarifesine Mart ayında geçecek olan Atlasglobal, Avrupa’da Londra, Amsterdam ve Paris olmak üzere 3 noktaya uçuyordu.

Firmadan yapılan açıklama şu şekilde:

Uçuşlarımıza 21 Aralık’ta yeniden başlama nedemiz Noel ve yeni yıl sebebiyle uçak doluluklarının çok yüksek olduğu bir dönem olmasıydı. Maliyet fiyatlaması adına, doluluk oranlarının yüksek olduğu bu dönemde uçuşlarımızı her zamanki gibi gerçekleştirdik. Ancak şu anda kış sezonu olmasından kaynaklı olarak doluluk oranları çok düşük. Yaz tarifesi açılana kadar Avrupa uçuşlarına ara verme kararı aldık. Yaz tarifesi ile birlikte uçuşlara kademeli olarak tekrar başlayacağız.

BBC

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...