iPhone 9 (SE 2) tasarımı netleşti

Share

Apple’ın uzun süredir beklenilen yeni küçük ekranlı telefonu netleşmeye devam ediyor. Bazı kaynakların iPhone SE 2 bazılarının ise iPhone 9 olacağını iddia ettiği telefonun özelliklerini ve fiyatını daha önce belli olmuştu.

Yılın ilk yarısında tanıtılacak olan telefon, 4.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. iPhone 8 ile benzer tasarımda olacağını daha önce duyurduğumuz telefon için hazırlanan render görselleri ve 360 derece video OnLeaks tarafından paylaşıldı.

Telefon dünyasının popüler isimlerinden OnLeaks’ın sızıntıları büyük oranda doğru çıkıyor. Bu nedenle cihazın tasarımının buna benzeyeceğini söylemeliyiz.

138.5 x 67.4 x 7.8 mm boyutlarındaki telefon, iPhone 11 serisinde karşımıza çıkan Apple A13 Bionic işlemciden güç alacak. Ekranın alt kısmında Touch ID teknolojisinin kullanılmasını sağlayan fiziksel ana ekran tuşu yer alıyor.

Arkada ise tek kamera bulunuyor. iPhone 8 gibi modellere kıyasla kameranın çok daha gelişmiş olduğu dile getiriliyor. Bunun yanı sıra kablosuz şarj desteğine sahip olan telefonun, batarya konusunda da yüzleri güldürmesi bekleniyor.

4.7 inç büyüklüğündeki iPhone modellerinin iyi bir pil ömrü sunduğunu söylememiz pek mümkün değil. Ancak, daha gelişmiş bir işlemci kullanılıyor olması iPhone 7 – 8 gibi telefonlara kıyasla daha iyi bir pil ömrü sunacak.

https://shiftdelete.net/iphone-se-2-tasarimi-ortaya-cikti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...