Hibit Renault Clio ve Captur E-Tech geliyor

Share

Renault’nun hibrit model atağı başlıyor. Avrupalı üreticiler arasında elektrikli modellerini ilk tanıtanlar arasında bulunan firma şimdi de güncel araçlarının hibrit seçeneklerini ortaya çıkardı.

Yakında Mégane E-Tech ile genişleyeceği açıklanan ailenin mensupları tasarım anlamında kardeşlerinden farklı değil. Birçok markanın izlediği yoldan gidip bu araçlarının bazı trim parçalarını maviye boyayan Renault egzoz çıkışlarını da gizlemiş.

İç mekanda da durumad değişen bir şey yok. Dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranda pillerin şarj ve kullanım durumu gibi ek veriler bulunsa da genel tasarım elektrik motorsuz kardeşlerden farklı değil.

Kaputları altında 1.6 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli motorlar kullanılan ikiliden Clio 140, Captur ise 160 beygir gücünde. Şarj edilebilir hibrit Captur’de 9.8, standart hibrit Clio’daysa 1.2 kWh kapasiteli bataryalar görev yapıyor. Sadece elektrik enerjisiyle Clio 75, Captur ise 135 km/s sürat yapabiliyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...