iPhone 9 (SE 2) hakkındaki son bilgiler ve çıkış tarihi

Share

Apple‘ın uzun süredir beklenen yeni uygun fiyatlı iPhone’u hakkında sızıntılar artmaya devam ediyor. Birkaç gün önce iPhone SE 2 tasarımı sızdırılmıştı. Bugün de çıkan raporlar ile iPhone 9 olarak da çıkma ihtimali bulunan yeni iPhone SE 2 özellikleri ve fiyatı sızdırıldı.

Apple’ın yeni uygun fiyatlı modeli iPhone SE 2 yeni sızıntılarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tasarım detaylarının render görüntüleri ortaya çıkmıştı. Bugün de isabetli sızıntı ve raporlarıyla tanınan Apple analistlerinin sunduğu raporlar ile cihazın özellikleri ve fiyatı belli oldu.

Apple’ın uygun fiyatlı yeni SE modeli iPhone SE 2 yada iPhone 9’un 4.7 inç 326 ppi yoğunluklu ve 1334 x 750 çözünürlüklü Retina bir ekran ile gelmesi bekleniyor. Cihazın ekran özelliklerinin iPhone 8 ile de aynı olacağı düşünülüyor.

Apple’ın yeni çentikli tasarımını barındırmayacak cihaz, hem ön hem de arka tarafındaki tasarımıyla da iPhone 8 ile oldukça benzer bir cihaz olarak karşımıza çıkacak. Cihazın hem home tuşu hem de ahize bölümündeki genişlik biraz azaltılabilir. Eski home tuşunun kalkmamasıyla da birlikte parmak izi tarayıcısı ile güvenlik seçeneği sunacak cihazın Face ID özelliği olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Buzlu cam ile de gelmesi beklenen cihazın kablosuz şarj desteği de sunması bekleniyor. Fakat bu durumun fiyatı daha uygun tutabilmek adına sunulmama ihtimali de var.

iPhone SE 2’nin 7nm’lik A13 Bionic işlemci ile gelmesi beklenirken, 3 GB RAM ile de karşımıza çıkacağı düşünülüyor. GPU ve AI işleme yeteneklerinin ise iPhone XS benzeri bir performans sunması bekleniyor.

iPhone SE 2 özellikleri ve fiyatı sızdırıldı! - ShiftDelete.Net(1)

Fiyatının uygun tutulması için kullanılmayacak teknolojilerden biri de 5G olacak. Cihazın 5G desteklememesi de büyük bir dezavantaj oluşturacak gibi duruyor. Kamera tarafında ise cihaz ön ve arka tarafta birer kamera ile karşımıza çıkıyor.

Ön taraftaki kameranın f/1.8 diyafram aralığına sahip 12 Megapiksel bir kamera sensörü ile gelmesi bekleniyor. Ayrıca 60 FPS’de 4K videolar da kaydedebilecek. Portre modunun da iPhone XR ve 11’de olduğu gibi bu kamera içerisinde yazılımsal olarak barındırılması bekleniyor.

Ön tarafta da arka tarafta olduğu gibi 12 Megapiksellik bir kameranın bulunması bekleniyor. Fakat kameranın detayları konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Beklenen iPhone SE 2 fiyatı ve çıkış tarihi

İsabetli sızıntı ve raporlarıyla tanınan Apple Analisti Ming-Chi Kuo, raporlarında iPhone SE 2’nin 399 dolar fiyat etiketi ile satışa çıkacağına işaret ediyor. Bununla birlikte Mart ortasında yapılacak bir etkinlikle de kullanıcılara duyurulması bekleniyor.

https://shiftdelete.net/iphone-se-2-ozellikleri-ve-fiyati-netlesiyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...