ABD ve Çin arasında ticaret anlaşması imzalandı

Share

Özellikle mobil cihaz ve telekominikasyon piyasasındaki rekabet nedeniyle iki ülke arasında anlaşmazlık oluşmuştu. Bugün Beyaz Saray’da ABD ve Çin birinci faz ticaret anlaşması için bir araya geldi.

Uzun süredir iki ülke arasında ticaret konusunda gerginlik artmaya devam ediyordu. 2018 yılında ABD’nin Çin menşeili ürünlere getirdiği ek vergi ile iki ülke arasındaki gerilim daha da artmıştı.

Bugün Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenleyen Trump ve Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu He, birinci faz ticaret anlaşması imzaladıklarını açıkladı. Trump, basın açıklamasında anlaşmanın iki ülke için de tarihini önemi olduğunu vurguladı.

Basın kuruluşlarına açıklamada bulunan Trump, “Bugün iki ülke arasında tarihi bir anlaşmaya tanıklık ediyorsunuz. Yapılan anlaşma bu zamana dek imzalanan anlaşmalardan daha büyük ve önemli bir adım olacak. Yakında ben de Çin’i ziyaret edeceğim.” dedi.

İkinci faz anlaşma için de çalışmalara başladıklarını belirten ABD başkanı, üçüncü faz anlaşmayı şimdilik düşünmediklerini belirtti. Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu, anlaşmanın iki ülke için de önemini vurguladı. Anlaşma sayesinde iki ülkeyi de yeni bir dönemin beklediğinin altını çizden Liu, iş birliğinin devamlılığı için çalışmalara devam edeceklerini açıkladı.

https://shiftdelete.net/abd-ve-cin-birinci-faz-ticaret-anlasmasi-imzaladi

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...