SpaceX, Falcon 9 roketini patlacak

Share

Elon Musk’ın sahibi olduğu ABD’li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, uzaya astronot taşımak için tasarladığı Crew Dragon’da acil durum testi gerçekleştirecek. Falcon 9 roketi istemli bir şekilde havada imha edilecek.

SpaceX’in Florida’da gerçekleştireceği patlatma işlemi 18 Ocak’ta, TSİ 16.00 sularında başlayacak ve SpaceX’in YouTube sayfasından canlı yayınlanacak.

Falcon 9 roketi havada patlatılacak

Crew Dragon kapsülü, Kennedy Uzay Merkezi’ndeki Kalkış Kompleksi 39A’dan hareketinden yaklaşık bir buçuk dakika sonra Falcon 9’dan ayrılacak. Bu işlem için SuperDraco iticileri kullanılacak. SpaceX’in Falcon 9 roketi, patlama işleminin ardından parçalarını Atlantik Okyanusu’na bırakacak. Crew Dragon kapsülü ise paraşütle yeryüzüne inecek.

Tüm bu işlemler sayesinde fırlatma kaçış sistemi test edilmiş olacak. İnsanların uzaya güvenle taşınabileceği ispatlanacak. Zira, söz konusu sistem, roketin patlaması gibi acil bir durum sırasında uzay aracının roketten ayrılmasını sağlıyor. Dolayısıyla astronotlar için hayati bir mesele.

Ayrıca Falcon 9 roketini patlatma işlemi, SpaceX’in Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) astronot göndermeye başlaması için önemli kilometre taşlarından biri. Halihazırda ABD, astronotlarını istasyona Rusya’nın Soyuz uzay aracıyla gönderiyor.

https://shiftdelete.net/spacex-falcon-9-roketini-patlatacak

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...