Toyota Yaris tabanlı yeni bir B-SUV geliyor

Share

Japon üretici Toyota, yeni bir kompakt SUV modeli üzerinde çalıştığını doğruladı. Markanın Avrupa pazarındaki ürün gamına eklenecek model, dördüncü nesil Yaris ile aynı platformu kullanacak.

Söz konusu duyuruyu Amsterdam’daki bir etkinlikte yapan Toyota, küçük bir ipucu olması adına aracın yandan silüetini gösteren basit bir çizim de paylaştı. Paylaşılan bu görselden Yaris tabanlı kompakt SUV’un tasarımını hayal etmek çok da mümkün değil. Fakat tasarım olarak Yaris’e pek benzemeyeceğini az çok kestirebiliyoruz.

Zira Toyota Avrupa Başkan Yardımcısı Matthew Harrison’ın açıklamaları da bu yönde. Harrison, “Süspansiyonu yükseltilmiş ve plastik eklentilerle donatılmış bir Yaris’ten bahsetmiyoruz. Kompakt, dinamik ve kendi karakterini ortaya koyan yepyeni bir B-SUV geliyor.“ ifadelerinde bulundu. Aracın final tasarımını görmek için çok beklemeyeceğimizi de sözlerine ekledi.

Toyota’nın yeni B-SUV modeli, şirketin yeni GA-B platformu üzerine inşa edilecek. Yani GA-C platformunu kullanan C-HR’dan biraz daha küçük olacak. Bir fikir oluşturması açısından C-HR’ın 2.640 mm aks mesafesine sahip olduğunu belirtelim. Aracın 2020’nin ikinci yarısında tanıtılması bekleniyor.

https://www.donanimhaber.com/toyota-yaris-tabanli-yeni-bir-b-suv-geliyor--117808

 

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...