Huawei haritalar konusunda TomTom ile anlaştı

Share

Huawei, Amerika ve Çin arasındaki ticari sorunlardan etkilenmişti. Amerika boykotundan sonra kendi işletim sistemini duyuran şirketin Google Haritalar alternatifi için anlaşma sağladığı iddia ediliyor.

Android cihazlar genelde birincil harita uygulaması olarak Google Haritalar’ı sunuyor, ancak Huawei’nin Amerika boykotu sonrasında alternatif arayışı başlamıştı. Harmony OS hamlesinden sonra harita uygulaması konusunda da adım atan şirket, iddialara göre TomTom ile anlaşma sağladı.

Huawei TomTom ortaklığının en büyük sebeplerinden biri gerçek zamanlı trafik bilgilerine erişebilme imkanı. Bazı firmalar OpenStreetMap gibi alternatiflere yöneliyor ancak ne yazık ki TomTom veya Google Haritalar kadar detaylı erişim imkanı sağlanamıyor.

Hollanda merkezli TomTom şirketinin sözcüsü anlaşmanın birkaç ay önce tamamlandığını belirtti. Anlaşma şartlarıyla ilgili herhangi bir detay vermeyen sözcü, şirketlerin yakın zamanda bu ortaklığı duyurabileceğini açıkladı.

Bu yıl Harmony OS işletim sisteminin son kullanıcıyla buluşturulması bekleniyor. Google servislerinin alternatifleriyle kullanıcılarına hizmet vermeye hazırlanan şirketin kullanacağı servislerle ilgili açıklama yapmaması bazı kişiler tarafından olumsuz karşılanıyor.

Google servislerinin biri biriyle uyumu ve senkronizasyonu çoğu ekosistemin ötesinde. Bu yüzden Huawei’nin bu ekosisteme rakip olabilmesi için daha fazla mesai harcaması gerekiyor.

https://shiftdelete.net/huawei-tomtom-ile-anlasti-iddiasi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...