Serinletici Sinema Kulübü: Never Been Kissed

Share

Lise zamanlarınıza dönüp her şeye baştan başlama şansını olsaydı neleri değiştirmek isterdiniz? Bu sorunun cevabını Serinletici Sinema Kulübü’nde haftanın filmi Never Been Kissed ile öğrenelim.

Hayatı değişecekti.
Josie lise zamanları yaşadıkları sebebiyle kendine güveni olmayan biriydi. Chicago Sun-Times gazetesinin en genç editörüydü; fakat muhabir olmak en büyük arzusuydu. İş yaşamında elde ettiği başarılar ne yazık ki özel yaşamında pek bir işe yaramıyordu. Lise yıllarında aldığı yaralar sonucu insanlara karşı güveni kalmayan Josie 25 yaşında ve hala hiçbir erkekle öpüşmemişti. Bir gün öpüşürse bu herhangi biriyle herhangi bir zamanda olacak bir şey değildi; bu zamanı durduran bir deneyim olacaktı. Öyle ki bu öpüşmeden sonra Josie’nin hayatı değişecekti.

Her şey aynıydı.
Bu hayalleri ne yazık ki gerçek hayatla pek de bağdaşmıyordu. Evinden işe gitmek dışında hayatında herhangi bir şey yapmayan Josie’nin yaşamına uzun zamandır ilk kez bir heyecan dalgası yayılmıştı. Tabii ki bu kariyeriyle ilgiliydi. Gizli bir muhabir olarak bir liseye gidecek, lise öğrencisi kılığında bambaşka hayatları anlatan bir haber hazırlayacaktı. Heyecandan bulutların üzerinde dolaşan Josie’nin ayakları okulun ilk günü sağlam bir şekilde yere çarpmıştı. Lise yıllarından bu yana değiştiğini düşündüğü ne varsa her şey aynıydı.

never been kissed ile ilgili görsel sonucu

Gün geçtikçe mutsuzlaşıyordu.
Lise öğrencileri gaddarlıkta birbirleriyle yarışıyorlardı. Onlardan neredeyse 10 yaş büyük olmasına rağmen Josie bu hinliklerle baş edemiyor ve gün geçtikçe mutsuzlaşıyordu. Mutlu olduğu sayılı anlardan biri de edebiyat dersindeki başarısıydı. Tabii bu tek taraflı bir başarı değildi. Josie kısa zamanda yakışıklı ve karizmatik öğretmeni Sam Coulson’a abayı yakmıştı. Sam de Josie’ye karşı özel bir ilgi beslemeye başlamıştı; fakat onun öğrencisi olduğu için sempatiden öte bir duygunun önüne geçmesine izin vermiyordu.

never been kissed josie geller ile ilgili görsel sonucu

Sonunda popülerdi!
Josie okuldaki işleri toparlamaya çalışırken her şey daha da kötü bir hale bürünüyordu. Okulun her zaman popüler çocuğu olan kardeşi Rob, Josie’ye yardım etmek için lise öğrencisi gibi sahte kimlikle okula kaydolmuş ve kardeşinin kötü giden ‘sahte’ lise hayatını tersine çevirmeye çalışacaktı. Ve bunu gerçekten başardı da. Okulun yeni ve mükemmel çocuğu Rob, Josie hakkında anlattığı olağanüstü hikâyeler ile herkesin bu ezik zannettiği kız ile ilgili düşüncesini değiştirmişti. Josie’nin aslında havalı ve lüks bir hayatı olduğunu düşünen başta okulun popüler öğrencileri olmak üzere herkes Josi’ye hayranlık duymaya başlamıştı.

never been kissed josie geller ile ilgili görsel sonucu

Kaderi değişiyordu.
Josie hayatında ilk kez popülerdi, güzeldi, sevilen ve merak edilen kişiydi. Dahası okulun en yakışıklı çocuğu Guy Perkins kendisini baloya davet etmişti. Kötü giden kaderi değişiyordu. Artık lisede alay edilen, bir kenara itilen ve zorbalıklarla baş etmeye çalışan o kız gitmişti. Josie artık okulun en havalı kızıydı. Ama bir fark vardı; Josie havalı biri olmak istemiyordu. Bu bir gençlik rüyasıydı hala peşinden koştuğu, ama artık o yılları geride bırakmıştı.

never been kissed movie ile ilgili görsel sonucu

Zorluklar peşini bırakmadı.
Gençlik travmasıyla yeniden baş etmeye çalışan Josie bir yandan da öğretmeni Sam’e aşık olmuştu. Bir lise öğrencisi gibi rol yapmasının en kötü yanı sonunda Sam’e gerçekleri açıklamak zorunda kalacak olmasıydı. Ama bundan kaçamazdı. Özellikle de çalıştığı gazete Josie’den Sam ile ilgili yalan, abartı ve ifşa ile dolu bir haber yapmasını istemişken… Zorluklar zavallı Josie’nin peşini hiç bırakmayacaktı. Rol yapmanın güzel olduğu kadar sonuçlarıyla yüzleşmesi gerektiğinin de farkına varmıştı.

never been kissed ile ilgili görsel sonucu

‘Mükemmel an’
Bir yandan Sam’e karşı hissettikleri, bir yandan gazetede işinden olacak olması, bir yandan kandırdığı onca kişi, bir yandan da zorbalık mağduru genç bir kız… Bunların hepsi ağır geldi ve Josie beklemediği bir anda gerçekte kim olduğunu açıkladı. Kazanamayacaktı belki ama gerçekliği sahte bir hayata tercih etti. Ve kaybettiğini sandığı anda hep hayalini kurduğu mükemmel ‘ana’ kavuştu.
Mükemmelden daha azına razı olmayanlara ilham versin Josie’nin hikâyesi hepimize. İyi seyirler…

never been kissed ile ilgili görsel sonucu

Serinletici Sinema Kulübü puanı:

 

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...