Soğuk havaları atlatmanın 5 sıcak yolu

Share

Başımızın belası soğuk havalar geldi çattı. Burunlar hep kırmızı, parmaklar hep buz gibi. Peki bu bizi yıldıracak mı? Hayır. İşte bizim soğuk havaları dağıtmak için uyguladığımız ve sizlere de iyi geleceğini düşündüğümüz 5 tavsiye:

1- Kalın giyinin, üşütmeyin.

Şapka üstüne mont şapkası, eldiven, bot, kalın çorap zorlayıcı olabiliyor evet ama kış aylarında mutsuzluğunuza bir de soğuk algınlığı eklemek istemiyorsanız kalın giyinin. Atkınızı, şapkanızı takmadan evden çıkmayı ihmal etmeyin. Ne kadar az üşürseniz o kadar keyfiniz yerinde olacak.

2- Yaz tatilinizi planlayın.

Soğuk havanın tam ortasında kendinize bir sıcak hava balonu yaratın. Şimdiden yaz tatilinizi nerede geçireceğinizi düşünün, araştırma yapın. Mavi suları, kızgın kumları gördükçe bir nebze de olsa soğuk havayı dağıtmış olacaksınız.

3- Kek yapın, kek yiyin.

Soğuk havalarda canımız ısrarla tatlı şeyler çekiyor. Üşüyünce enerjimiz azalıyor ve bize enerji verecek şeylerin peşine düşüyoruz ister istemez. Bir pastaneden ya da fırından da alabilirsiniz elbette ama evinizin mis gibi bir kokuyla dolmasını tercih edenlerdenseniz kek yapın, sonra da afiyetle yiyin.

4- Siyahlara bürünmeyin.

Kış ayının depresif havasını dağıtmak için biraz renklenin. Kabul ediyoruz siyah/lacivert montlar bonus ve her şeyle uyuyor ama en azından şapkanızı, eldiveninizi, atkınızı cesur seçimlerle donatabilirsiniz. Neonları, ışıl ışıl şalları takın, ponponlu berelerle kışa meydan okuyun.

5- Kitapların dünyasında gezintiye çıkın.

Her ne kadar kitap okumanın mevsimsel bir etkinlik olduğunu düşünmesek de soğuk zamanların en iyi tesellisi olduğu bir gerçek. Bir battaniyeye sarınıp kitap okumak sizleri bambaşka zamanlara ve maceralara götürecek.

reading book in winter ile ilgili görsel sonucu

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...