Uğur Mumcu, katledilişinin 27. yılında anılıyor

Share

Gazeteci Uğur Mumcu, 27 yıl önce suikast sonucu öldürüldüğü gün Türkiye’nin dört bir yanında anılıyor. Mumcu için Ankara’da düzenlenen program daha sonra anıt mezar ziyaretiyle devam edecek.

Ankara’daki evinin önündeki otomobiline konulan bombayla öldürülen gazeteci Uğur Mumcu için yapılan anma törenleri Ankara Batıkent Metro durağından yürüyüşle başladı.

Yürüyüşün ardından anma törenine katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mumcu hakkında şunları söyledi: “İnsan olmanın ötesinde unutulmaz bir kişiliktir. Bir bilim insanındır, gazetecidir, emekçidir, çalışandır, bir Kuvayi Milliyeci’dir. Hainler onu yok etmeye çalıştılar ama o düşünceleriyle yaşadı. Onu her yıl saygıyla anıyoruz. Anmaya da devam edeceğiz. Buraya gelen insanlar da aynı düşüncelerle geliyorlar. Onun bütün düşüncesi yolsuzluklardan arınmış demokratik bir düşünceydi. Hiç kimse Uğur Mumcu’nun açtığı yoldan yürüyüşümüzü engelleyemez. Bütün hedefimiz Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak.”

Mumcu’nun evinin bulunduğu Uğur Mumcu Sokağı’nda gerçekleşen anma programıyla devam eden etkinlik saat 14.30’da yapılacak anıt mezar ziyaretiyle sonlanacak.

T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...