Apple Lightning’ten vazgeçmek istemiyor

Share

Avrupa Parlamentosu’nun yakın zaman önce dile getirdiği ortak şarj portu isteğine Apple tarafından cevap geldi. Apple Lightning standardından vazgeçecek mi? Apple Avrupa Parlamentosu tarafından sunulan yasa tasarısına yanıt verdi.

Apple Avrupa Parlementosu yasa tasarısına yanıt verdi

Yasa tasarısı sunan parlamento, dünyada standart olarak USB-C portunun kullanılmasını istiyor. Apple’ın da cihazları için bu standarda geçmesi gerektiğini öneren Avrupa Parlamentosu’na şirketten bir açıklama geldi. Apple, 1 milyardan fazla Apple cihazının Lightning portunu kullandığını söylerken, aksesuar ve cihazlarda kullanılan bu kabloların ekosistemde yoğun olarak yer aldığının altını çiziyor. Apple müşterininin bu tarz bir geçişe zorlanırsa olumsuz etkilenceğini söyleyen şirket, bunun aynı zamanda ekosisteme de zararlı bir hamle olacağını vurguluyor.

Apple Lightning portlarından yakın zamanda vazgeçmeyecek gibi

Eski cihazlara sahip kullanıcıların cihazlarında Lightning portunu kullandığını söyleyen Apple, yıllar önce 30 farklı şarj standardından 3’e düşmenin bile bir adım olduğunu aktarıyor. Aynı zamanda şirket USB-C baskısını anlamlandıramadığından ve şirketin politikalarını da etkilemesinden yakınıyor.

Yapılan açıklamada şirket “Apple inovasyonu temsil ediyor ve müşteri deneyimini derinden önemsiyor. Tüm akıllı telefonlara yerleştirilen tek bir port türüne uyumu zorlayan düzenlemenin, inovasyonu teşvik etmek yerine yeniliği bastırdığına, Avrupa’daki ve ekonomideki tüketicilere zarar vereceğine inanıyoruz.”diyor.

İlk olarak 2010 yılında Micro-USB standart olarak kabul edildi. Apple bu portları, adaptör sağlayarak Apple cihazlarına uyumlu hale getirdi. Birkaç yıldır ise USB-C şarj akımının başlamasıyla birlikte Apple, USB-C için bazı düzenlemeler getirdi. MacBook ve iPad Pro cihazlarla uyumlu olan bu düzenleme şu an için iPhone’larda geçerli değil. Yakın bir zaman için de geçerli olacak gibi durmuyor.

https://shiftdelete.net/apple-lightning-vazgecmek-istemiyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...