Çin’de Coronavirüsü tehditindeki Türk vatandaşları için Koca Yusuf operasyonu

Share

Corona virüsü salgını tüm dünyada korku salmaya devam ederken Aksaray, İzmir ve İstanbul’daki şüpheli vakalarda virüse rastlanılmaması yüzleri güldürdü. Sağlık Bakanlığı bu konuda gerekli tedbirleri almaya devam ederken, İstanbul Havalimanı‘nda da Çin’den gelen yolcular için kontroller sıkılaştırılmış durumda.

Sağlık Bakanlığı çok daha büyük bir operasyona hazırlanıyor. Çin’in karantinaya alınan Vuhan şehrinde mahsur kalan 35 Türk ve 10 Azerbaycan vatandaşının ülkemize getirileceği Koca Yusuf operasyonu için hazırlıklar tamamlandı.

Toplamda 45 kişinin tahliye edilebilmesi için askeri kargo uçağının ambulans uçağa dönüştürüldüğü açıklandı. Hürriyet’in haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu bilgileri paylaştı;

Koca Yusuf operasyonu: neler yaşanacak?

“Vatandaşlarımızda bir hastalık belirtisi olmadığını öğrendik. Ancak yine de ilk sağlık müdahalesi Vuhan’daki havaalanında ekiplerimizce yapılacak. Uçakta bir halk sağlığı uzmanımız da olacak. Pilottan sağlık ekibine ve vatandaşlarımıza kadar herkes özel bir kıyafet giyecek. Türkiye’ye getirilen vatandaşlar, onları getiren pilot ve sağlık ekibi 14 gün boyunca karantina altında tutulacak.”

Koca Yusuf operasyonu ile oldukça özel bir tahliye gerçekleştirilecek. Bulaşıcı Hastalık Yönünden Yüksek Riskli Bölgeden Zorunlu Hallerde Tahliye Prosedürü, Vuhan’a özel olmak kaydıyla güncellendi.

– Tahliye edilecek olan vatandaşlar uçağa gelmeden önce, sağlıklı olduklarına dair beyanda bulunacak. Mümkün olursa Vuhan Havalimanı’nda enfeksiyon hastalıkları uzmanınca muayene edilerek uçağa bindirilecek.

— Uçuş boyunca herkes maske takacak, maskeler nemlendikçe değiştirilecek. Dönüş sırasında paketli gıda ve tek kullanımlık içecekler her kişiye ayrı pakette verilecek. Atıklar her bir kişi tarafından ayrı büzgülü çöp poşetine konulacak.

Uçak En Uzak Piste İnişini Gerçekleştirecek

Yolcular kimseyle temas etmeden nakil aracına alınacaklar ve pilotlar için de özel tahliye yöntemi uygulanacak. Tahliye işlemi sona erdikten sonra uçak “2019-nCoV Rehberi”ne uygun olarak temizlenecek.

Hastahaneye götürülen yolcular ve uçuş ekibi, 14 gün boyunca karantinada kalacak. Odaların kapıları ve camları sürekli kapalı tutulacak, bu bölgeye diğer hastaların ve görevli kişilerin girmesine asla izin verilmeyecek.

https://shiftdelete.net/corona-virusu-icin-koca-yusuf-operasyonu

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...