NASA uzay oteli için hazırlıklara başladı

Share

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA uzay oteli yapmak için harekete geçti. Uluslararası Uzay İstasyonu‘nda (UUİ) inşa edilecek olan özel otel, gelecekte uzay turistlerini ağırlayacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu’na eklenecek oteli, Teksas merkezli Axiom firması yapacak. Otel, bir adet mürettebat yaşam alanı içerecek. Ayrıca, bir araştırma ve üretim tesisiyle geniş pencereli Dünya gözlemevi de otel de yer alacak.

NASA uzay oteli için kolları sıvadı

Şirket, söz konusu bölümün, istasyon kullanım dışı kaldığında onun yerini alabilecek bağımsız bir uzay istasyonu olarak hizmet edebileceği beklentisi içinde. ABD’li şirketin hedefi, yeni ticari merkezi 2024’te faaliyete geçirmek.

Geçtiğimiz yıl NASA, ticari şirketleri ABD’nin uzay araştırma programlarına katılmaları için uzay turistlerinin Uluslararası Uzay İstasyonu’na gitmelerine izin vereceğini duyurmuştu. İlk ziyaretçilerin bu yılın sonunda istasyona varması bekleniyordu.

Axiom, Uzay İstasyonu’na yeni bölümler ekleyip hacmi artırarak daha fazla insanın istasyona gideceğini düşünüyor. “İzolasyon çalışmaları” ve “Dünya gözlemevi” gibi yeni araştırmalara da yer verilebileceği belirtiliyor.

Yeni bölümler ayrılabilecek ve bağımsız bir istasyon olarak hizmet verebilecek. Axiom, bu noktada NASA’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’na işletme veya yenisini kurma maliyetini artık karşılamak zorunda kalmayacağını söylüyor.

Şirket tarafından görevlendirilen tasarımcı Philippe Starck, otelin iç mekan tasarımından “rahat ve sıcak bir yumurta” diye bahsediyor.

https://shiftdelete.net/nasa-uzay-oteli-icin-kollari-sivadi-iste-hedef

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...