Huawei Mate 30 Pro Türkiye’de satışa çıkıyor

Share

Huawei’nin Google servisleri olmadan gelen akıllı telefonu Mate 30 için müjdeli haber geldi. Huawei Mate 30 Pro Türkiye pazarına çıkmaya hazırlanıyor. Yapay zeka destekli kamera özellikleri ile dikkat çeken telefon için tarih belli oldu.

Huawei Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre, Huawei Mate 30 Pro Türkiye pazarında 5 Şubat günü boy göstermeye başlayacak.

Türkiye’de satışa çıkacak olan telefonda da Google servisleri bulunmayacak. Mate 30 Pro ülkemizde, Türkiye’de geliştirilen bazı uygulamalar ile kullanıcılara sunulacak.

Alüminyum kasaya sahip olan Mate 30 Pro, önde ve arkada Gorilla Glass 6 ile korunuyor. IP68 sertifikasına sahip telefon, 2 metre derinliğe kadar yarım saat boyunca suya dayanabiliyor.

6.53 inç boyutunda, FHD+ çözünürlüğünde ve 18.5:9 formatında çentikli OLED ekranla gelen telefonun ekranı 409 ppi değerinde piksel yoğunluğu sunuyor. Ekran DCI-P3 ve HDR10 desteğine de sahip.

Gücünü Kirin 990 işlemciden alan Mate 30 Pro, 8 GB RAM ile geliyor. Bu RAM 128 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı alternatifine sahip. Ayrıca microSD kart girişi bulunan telefonun hafızası böylece 256 GB’a kadar artırılabiliyor.

Başta da söylediğimiz gibi telefon, kamera özellikleri ile dikkat çekiyor. 40 Megapiksellik Cine kamerasına 40 Megapiksellik SuperSensing, 8 Megapiksellik telefoto lensin ve 3 boyutlu derinlik algılama kamerasının eşlik ettiği Mate 30 PRo, 4K 60 FPS video kaydı yapabiliyor.

Ayrıca 7680 FPS’de ultra yavaş çekim özelliği de telefonda mevcut.

Telefonun 8 Megapiksellik telefoto lensi 3x optik zoom, 5x Hibrit zoom ve 30x Dijital zoom sunuyor.

Önde 32 Megapiksellik ana kameraya 3D ToF kamera eşlik ediyor.

4.500 mAh’lik bataryadan beslenen telefonun bataryası 37W Huwei Super Şarj Teknolojisi ile destekleniyor.

https://shiftdelete.net/huawei-mate-30-pro-turkiye-satisa-cikiyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...