Sabiha Gökçen’deki yolcu uçağı kazasında 3 kişi yaşamını yitirdi

Share

Sabiha Gökçen’de yolcu uçağı inişte parçalandı; 3 kişi öldü, 179 kişi yaralandı.

İçinde 177 yolcu ve 6 mürettebat bulunan Pegasus Havayolları’na ait uçak 3 parçaya ayrıldı.

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait içerisinde 2’si bebek 177 yolcu, 6 mürettebat olmak üzere toplam 183 kişi bulunan uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıktı. Olayda 3 kişi hayatını kaybederken, 3’ü ağır 179 kişi de yaralandı.

İzmir-İstanbul seferini yapan PC2193 sefer sayılı TC IZK kuyruk tescili, Açelya isimli Boeing B737 800 tipi, Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağı 17.05’te İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalktı. Saat 18.18’de Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptığı sırada, piste tutunamayarak toprak zemine kayan uçak 3 parçaya ayrıldı.

Kazanın hemen ardından olay yerine 112 Acil, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilirken, bazı yolcular uçağın durduğu anda, acil çıkış kapısından ayrıldı.

Olayın sonrasında, kazaya ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, uçağın kötü hava koşulları nedeniyle piste tutunamayarak, 50-60 metre süreklendiğini ve 30 metrelik yükseklikten düştüğünü açıkladı.

Bakan Koca: 3 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçak kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, 3 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Bakan Koca, 3’ü ağır, 179 kişinin de yaralandığını açıkladı.

T24

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...