Apple Watch satışları İsviçre saat endüstrisinin toplamını geçti

Share

Strategy Analytics isimli araştırma şirketinin verilerine göre Apple geçtiğimiz yıl tüm İsviçre saat endüstrisini geride bıraktı.

Apple’ın akıllı saati dünya genelinde 30.7 milyon adet satarken, Swatch, Tissot ve TAG Heuer gibi dünya devlerinin de içerisinde yer aldığı tüm İsviçreli üreticiler toplam 21.1 milyon saat satabildi.

Strategy Analytics tarafından yayınlanan veriler, Apple Watch satışlarının bir yıl içerisinde yüzde 36 oranında arttığını gösteriyor. 2018’de 22.5 milyon adetlik satış gerçekleştirilmişti.

Apple Watch satışları İsviçre saat endüstrisinin toplamını geçti

Gençler akıllı saat tercih ediyor

Buna karşın saat denilince akla ilk gelen ülke olan İsviçre merkezli üreticilerin toplam satış miktarında yüzde 13’lük düşüş söz konusu. Yapılan satışlar yıllık bazda 24.2 milyon adetten 21.1 milyon adede gerilemiş durumda.

Analistler, analog kol saatlerinin belirli bir yaşın üzerindeki tüketiciler arasında popüler olduğunu, ancak gençlerin artık tercihlerini akıllı saatlerden yana kullandığını söylüyor.

https://www.donanimhaber.com/apple-watch-satislari-isvicre-saat-endustrisinin-toplamini-gecti--118496

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...