Koronavirüs salgını Çin’de akıllı telefon satışlarını düşürüyor

Share

Geçen ay başından bu yana dünyanın neredeyse bir numaralı gündem maddesi haline gelen koronavirüs salgını teknoloji dünyasını da olumsuz etkiliyor. Dünyanın üretim üssü olan Çin’de üretim tesislerinin geçici olarak kapatılması yanında tüketiciler de artık canlarının derdine düşmüş durumda.

Müşteri kaçıyor

Counterpoint ve Digitimes gibi platformların yaptıkları analizlere göre koronavirüs salgını başladığı günden bu yana ülkede akıllı telefon satışları adeta çakılmış durumda. Salgının ay sonunda kontrol edilmesi halinde ülkede akıllı telefon satışları yüzde 10 civarında düşecek. Eğer kontrol edilemezse Mart ayı sonuna kadar düşüşün yüzde 30 civarına çıkacağı tahmin ediliyor.

Huawei, Oppo, Xiaomi gibi yerli firmalar yeni yıl tatilinde önemli satışlar yapmayı bekliyordu ancak şu anda devasa bir stok birikmiş durumda. Ülkede satılan telefonlarda önemli bir pay sahibi olan MediaTek de durum böyle giderse yılın ilk yarısında yüzde 15 düşüş yaşayacak. Elbette aynı durum Qualcomm için de geçerli.

Raporda akıllı telefon pazarı ele alınsa da bilgisayar üretiminden konsol üretimine ve sinemaya kadar hemen tüm sektörler salgından etkilenmiş durumda. Kısa süre içerisinde salgına çare bulunamazsa bahar aylarından itibaren teknoloji firmalarının gelirlerinde büyük düşüşler görebiliriz.

https://www.donanimhaber.com/koronavirus-salgini-nedeniyle-cin-de-akilli-telefon-satislari-dusuyor--118522

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...